Inspirationstips från Redaktionen

DIY - fågelägg till påsk

 

Nu vaknar naturen med full speed till liv igen. Fåglarna sjunger stämmor medan de jobbar på årets bobygge. Njut av livet och inspireras till ett sprättande påsk DIY!

DIY fågelägg
Det vackraste jag vet är fågelägg i skira pastellfärger med de små kamoflerande stänken, små unika konstverk som målade i akvarell. Därför fick fågelboet stå som förebild till årets påsk DIY och en dukning naturell!

1. Koka äggen i önskat antal minuter och låt de svalna något så att du kan hålla i dem.

2. Blanda vattenfärger till önskad kulör, måla äggen med en liten svamp och mycket vatten så att det blir tunt lager med färg. Låt torka i ett par minuter.

3. Stänk äggen genom att sprätta på dem med en större pensel! Det är jätteroligt men stänker rätt långt, så lägg ut generöst med tidningar! Klart att servera, eller dekorera påskbordet med.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionenDuka som ett fågelrede med SNÅR tablett 19 kr, TRIVSAM vit tallrik 59 kr, GODTA grön assiett 15 kr, FORSLA blå djup tallrik 39 kr, DATA skedar ur bestickserien med 24 delar 269 kr.
MÅLA pensel, set om 6 st, 19 kr.

Foto huvudbild: Roland Persson

Kommentarer

Profilbild
ElinOlsson

Wow, vilken bra idé! Ser ut som riktiga fågelägg ju. Jag har glömt vilka det är som är så där prickiga, men ganska många sorter tror jag. Tack för ett bra tips, men vilken sorts färg rekommenderar ni? Vattenfärg eller?

Måndag 2 apr 2012, 19:53 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Anna L-B, redaktionen

Hej ElinOlsson
Jag använde vanlig vattenfärg, du vet såna där lite större "puckar" man köper styckevis. Det var bra med en liten svamp på skaft som det blir en jämn färgyta runt ägget med.
Glad påsk!
:) a

Måndag 2 apr 2012, 19:16 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Niki at myscandinavianhome

How pretty! Such an impressive idea. I'm not sure I'd get the same affect but I'll certainly give it a go! Thank you for the inspiration.

Måndag 2 apr 2012, 21:30 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
gebrichi

We used to do this in school! Easy and fun to do.

Tisdag 3 apr 2012, 11:54 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.