Inredaren tipsar! Inred dimgrått ton-i-ton

Här har vi skapat en elegant och ombonad känsla i sovrummet med ett dämpat kulörval och mjuka textilier. Med en färgsättning ton-i-ton och inslag av naturmaterial får man ett rum som utstrålar lugn och harmoni. Som gjort för vila och återhämtning.

Sammet är ett av höstens viktigaste material. Vi ser den på möbler, kuddar, överkast och gardiner. Med sin tyngd och lena yta ger den inredningen ett omedelbart mjukt och ombonat intryck. Vi välkomnar den mer klädda stilen när höstens kyligare dagar står i antågande, då blir gardiner och plädar ett skönt komplement och enkel uppdatering för att sätta stilen och känslan.

Här har vi matchat gardinen SANELA i grågrön bomullssammet med BESTÅ förvaringens gråturkosa luckor mot en väggfärg i nyansen S4005-G20Y. Vi kallar det Dimgrått och med nyanser ton-i-ton får vi höstens mest stämningsfulla sovrum.

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

ikea_ton_i_ton_inspiration_1

Mot en Dimgrå fond framträder den mjukt formade vita VARV bordslampa 299 kr och de vita tvättade linnesängkläderna LINBLOMMA påslakanset 499 kr som en skir kontrast. Inramade av Nyhet! SANELA gardiner 499 kr/par och SANELA kuddfodral, 49 kr i mjukaste bomullssammet. GURLI pläd 79 kr, även den i en grågrön skala, draperas över sängen för en skönt ombonad lager-på-lager effekt. BESTÅ förvaring, svartbrun hylla med dörrar VALVIKEN gråturkos, 1300 kr, här försedd med hjul RILL 59 kr/4st, samt BESTÅ toppskiva i svart glas, 200 kr. På golvet ligger OSTED matta, 995 kr i naturliga sisalfiber. Med en stor matta under sängen för en heltäckande känsla blir rummet extra ombonat.

ikea_ton_i_ton_inspiration_2

Mjuk sammet är höstens ”måste-material”. Nyhet! SANELA gardiner 499 kr/par och SANELA kuddfodral 49 kr i grågrönt och beigea nyanser. BESTÅ förvaring, svartbrun hylla med dörrar VALVIKEN gråturkos, 1300 kr, BESTÅ toppskiva i svart glas 200 kr. VÄLBEKANT skrivplatta 49 kr.

Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen