INDUSTRIELL – i ett nytt perspektiv

Under Stockholm Design Week bjöd IKEA in till samtal kring hållbarhet och design under parollen Spela roll! Kunniga IKEA experter var på plats och förmedlade engagerat visionen och arbetet med cirkulär ekonomi. Ett tydligt exempel på detta är INDUSTRIELL kollektion, ett nära samarbete med holländske designern Piet Hein Eek, som här visades i sin helhet för första gången.

Piet Hein Eek, en av de mest namnkunniga formgivarna när det gäller återbruk och återvinning gick in i utvecklingen av INDUSTRIELL med samma tydliga vision som IKEA, att skapa möbler i material som håller länge och som kan älskas, användas och uppdateras i generationer. ”Jag tycker om INDUSTRIELL för att du kan känna personligheten bakom produkterna” säger Karin Gustavsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden. ”De är gjorda för att passa in med det du redan tycker om och möblerna kommer att stå sig över lång tid”. INDUSTRIELL hyllan i förnyelsebar furu är ett perfekt exempel på hur spill minimeras i produktionen. ”Det är bara spånet från sågen och träfliset från borrhålen som kasseras eller bränns” berättar Piet. ” En utmaning i projektet var att hitta nya metoder för att få fram en mänsklig känsla i produkterna, men med fördelarna av den industriella tillverkningens kvalitet till rimligt pris. På frågan om favoritmöbel i kollektionen svarar Piet utan tvekan, ”det är stolen, för sitt egna uttryck och för att det är riktigt svårt att göra en bra stol”!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Den 6 april kan vi se fram emot resultatet, då kommer INDUSTRIELL kollektionen som räcker över ett år, att finnas på alla varuhus.

Nytt! INDUSTRIELL kollektion, design Piet Hein Eek, består av möbler i hållbara material som keramik, glas och lin och trä, där förnyelsebar furu spelar en viktig roll.

Nytt! INDUSTRIELL stol 795 kr i klarlackad massiv furu är Piet Hein Eeks egna favorit i kollektionen.

Nytt! INDUSTRIELL taklampor 249-299 kr/st, i bambu.

Karin Gustavsson, kreativ ledare IKEA of Sweden, och designer Piet Hein Eek, här i samtal om kollektionen under SPELA ROLL! dagen.

Fotograf bild 1-3: Carl Hjelte
Fotograf bild 4: Mimmi Andersson

Senaste inläggen