IKEA x Space 10

I hjärtat av Köpenhamn har ett samarbete mellan Inter IKEA Systems och Rebel Agency nyligen lanserats. Space 10 heter mötesplatsen där inbjudna kreatörer tillsammans få fundera kring hur vi kan skapa ett mer hållbart och smartare sätt att leva.

Space 10 fungerar som ett nav för att ta fram och testa prototypidéer, för att i framtiden kunna skapa en bättre vardag för människor och livet hemma. Hit bjuder man in kreatörer från hela världen, med fokus inom områden som konst, design och teknik, till olika samarbetsprojekt. I en serie labb som vart och ett utforskar en global utmaning anordnas workshops, seminarier, föreläsningar, utställningar och mycket annat.

”The Fresh Living Lab” är den första utställningen som Space 10 anordnar. Här har tolv studenter från nio olika länder fått uppgiften att skapa prototyper som hjälper oss att ta beslut som gynnar människor och miljö. Samarbetet resulterade i sex prototyper, bland annat ett bord som tar tillvara värme och laddar telefoner, och en stol som belönar dig för att du tränat.

_Space-10-(c)-Alastair-Philip-Wiper-560-Edit

Space 10 är beläget på Flæsketorvet 10 i Köpenhamn.
Pressbild
: Alastair Philip Weber

_Space-10-(c)-Alastair-Philip-Wiper-322

Utställningen ”The Fresh Living Lab” pågår 18 november-22 december 2015. Pressbild: Alastair Philip Weber

_Space-10-(c)-Alastair-Philip-Wiper-528-Edit

Pressbild: Alastair Philip Weber

_Space-10-(c)-Alastair-Philip-Wiper-97

Pressbild: Alastair Philip Weber

Utställningen på Space 10 undersöker hur man kan designa och konceptualisera IKEA produkter på nya sätt. Här tänker man både flexibelt, multifunktionellt och aktivitetsbaserat – och på hur man kan ta så kallade ”IKEA hacks” till en ny nivå.

IKEA-Chair-6

Pressbild: Lukas Renlund

IKEA-Recharge-Table-6-new

Pressbild: Lukas Renlund

Senaste inläggen