IKEA katalogen 2015

Temat för årets IKEA katalog handlar om hur varje dag börjar och avslutas. I år har vi gett lite extra uppmärksamhet till de rum där människor sover och gör sig redo varje morgon och kväll. För om vardagen börjar och slutar på ett trevligare sätt, kan vi skapa samma effekt på resten av livet.

På IKEA utgår vi alltid från människors behov i hemmet. Alla sover, men vi sover alla på olika sätt. Årets IKEA katalog fokuserar på tre trender: personalisering, smarta utrymmeslösningar och på att omdefiniera hemmet. Vi visar på lösningar och idéer för att hjälpa våra kunder spegla sin personlighet, att uppfylla individuella behov – sådant som passar alla, allt och alla aktiviteter hemma.

Tills dess att du fått hem din IKEA katalog i brevlådan kan du kika på den online, här.

ikea_katalog2015_inspiration_1

Årets omslag sträcker sig från baksidan till framsidan av katalogen, från soluppgång till solnedgång, och illustrerar början och slutet av en dag i ett hem. Då fler människor väljer att bo i städer och livet blir mer hektiskt, letar de efter sätt att skapa en lugn plats att koppla av hemma. Du hittar massor av unika sätt att göra det på många sidor i den nya katalogen.

ikea_katalog2015_inspiration_2

Människor vill att deras hem ska spegla vilka de är. Vi finner mer inspiration i att inreda efter egna behov, snarare än att inreda efter normer. Vi vill inspirera människor att prioritera sådant som är viktiga för just dem. Årets katalog innehåller många oväntade idéer för skapa en stil som är kreativ och personlig.

ikea_katalog2015_inspiration_3

Att organisera och hitta smarta utrymmeslösningar resulterar i känslan av rymd. Det handlar om funktionalitet, inte hur många kvadratmetrar du har. I år lägger vi extra fokus på hur bra förvaring kan vara nyckeln till att varje dag börjar och avslutas smidigare.

ikea_katalog_2015_inspiration_3

Idag bor fler människor i städer än på landsbygden. Om mindre än 20 år kommer 70% av världens befolkning bo i städer. Det kommer såklart att ha en enorm inverkan på människors liv hemma. Att bo mindre är ett nytt sätt att leva. Vi börjar omdefiniera vad som är stort och vad som är litet. Det handlar inte längre om små utrymmen, utan snarare handlar det om hur man kan frigöra utrymme. Vi lägger därför mer fokus på att hitta smarta lösningar och på organisation – utan att offra vår personliga stil och uttryck.

Senaste inläggen