Idag släpps IKEA PS 2012!

Nu börjar IKEA PS 2012 kollektionen att säljas. Det ska bli spännande att se vilka produkter som blir mest populära! Här kommer några tips från oss på redaktionen.

Designer Lisa Norinders pappa Lars ritade en stol för IKEA på 80-talet. Nu har Lisa gjort en uppdaterad version av den, och skapat ett färgglatt mellanting mellan stol och pall. Lisa ville göra stolen stapelbar och förändrade formen genom att ta bort en del av ryggen och kapa en bit av stolens ben.

– Det blev en stol med ett handtag eller en antydan till rygg, säger Lisa. Men trots förändringarna tycker Lisa att hon varit trogen stolens ursprung:

– När det kommer till kritan avvek jag inte så mycket från originalet, och det var verkligen roligt att arbeta med pappas design, säger Lisa. Jag vet att han hade litat på mig.

IKEA PS 2012 stol/pall finns i gult, blått, svart och vitt och kostar 299 kr. Hatt- och klädhängaren (design Francis Cayouette) i klarlackad furu utstrålar mycket 70-tal. Knopparna kan flyttas i höjdled för att passa både små och stora. Den har två hyllor, en större för hattar och mössor och en mindre för nycklar, telefoner och annat smått. Klädhängaren kostar 499 kr.

Jon Karlsson och Nike Karlsson har tillsammans gjort ett satsbord som fungerar som en rysk babusjka-docka, en sådan med flera mindre dockor inuti. Det består av tre stapelbara bord, två i stål och ett i trä. Borden tar litet utrymme när de är staplade men ger gott om yta när det behövs! IKEA PS 2012 satsbord i bokfaner/stål, 799 kr för 3 bord.

Francis Cayouette som ritat klädhängaren har gjort fler fiffiga lösningar för hallen – han har även gjort en bänk med skoförvaring, som också kan användas som hylla. Han ville göra en möbel som förenklar vardagslivet, och berättar:

– Bänken i IKEA PS 2012 kan anpassas för livet med småbarn eller som pensionär, och kan byggas ut både vertikalt och horisontellt. Man kan använda en eller kombinera flera stycken. 

Hyllan på bilden består av fyra bänkar staplade på höjden. IKEA PS 2012 bänk med skoförvaring finns i rött, blått och svart och kostar 299 kr. 

Alla produkter har inte hunnit komma till varuhusen ännu, så ett tips är att kolla lagerstatus på just ditt varuhus innan du åker dit!

Lisa J, Livet Hemma redaktionen

Senaste inläggen