Husligheter tycker till!

Maria Soxbo är frilansjournalist och driver den populära bloggen Husligheter.se. Nu när den nya IKEA katalogen dumpit ned i brevlådor runt om i landet passade vi på att fråga henne om höstens trender och nya IKEA favoriter.

Hej Maria! Har du hittat några favoriter i höstens sortiment på IKEA? 
– Möbelserien ARKELSTORP ser intressant ut, den skulle nog passa bra hos oss på Gotland. Bland oktobernyheterna faller soffan STOCKSUND mig i smaken, väldigt fina färger på den. Arbetsstolen FEODORS ganska grovhuggna form känns annorlunda, är den bara skön att sitta i också så kommer den säkert att bli en storsäljare för hemmakontoren.

IKEA katalogen 2015 handlar om egentid och lägger fokus på individen. Har du hittat något favorituppslag?
– Jag gillar utanför-boxen-tänk just nu, vi är rätt fyrkantiga i hur vi inreder i Sverige och där tycker jag att IKEA katalogen faktiskt ska ta ut svängarna så mycket som möjligt för att visa vilka möjligheter som finns om man släpper sargen och inte bara ställer ut möblerna på det mest självklara sättet. Uppslaget på sidan 140-141 är ett bra exempel, att bygga in sittplatser i köksön är en jätterolig och användbar idé.

ikea_katalog_2015_inspiration_3

Uppslaget på s 140-141 i IKEA katalogen 2015. Med METOD kan du få den kökslösning du vill, oavsett hur dina behov ser ut.

Vad tror du om årets kommande trender? Hur kommer vi att inreda våra hem i höst och vinter?
– Mörkare, mer färg och lite mer ombonat. Mönstrade tapeter eller målade – men inte vita – väggar, massor av textilier och förhoppningsvis lite mer personliga lösningar som passar det liv vi lever istället för att vara en copypaste på senaste trenderna. Jag tror att fler kommer att våga förändra det de redan har också, att testa att måla om köksluckorna istället för att riva ut och bygga nytt till exempel. Miljö- och budgetvänligt! Sen så tror jag också att den grå/svart/vita grafiska trenden kommer att leva vidare parallellt med det nya, eftersom den passar så väl ihop med andra trender, som mässing, linne och marmor.

MariaSoxbo_28_sv_ny

Maria Soxbo driver bloggen Husligheter.se

 

Senaste inläggen