Hur ljussätter jag köket?

En eller ett par lampor över köksbordet har väl alla? Men det finns många fler praktiska sorters belysning som du kan tänka på när du ljussätter ditt kök!

Bra bänkbelysning är A och O för att se vad du gör när du arbetar i köket. GRUNDTAL spottar ger ett fokuserat ljus och är bra då du vill lysa upp mindre ytor, medan GRUNDTAL bänkbelysning ger ett jämnt ljus över köksbänken, så du ser bra när du förbereder maten.

Plafonden CALYPSO ger ett bra allmänljus som inte lyser upp någon speciell punkt utan ger ett mjukt ljus över hela rummet. Över matbordet hänger IKEA 365+ BRASA taklampa som ger ett hemtrevligt sken vid frukosten.

Förutom en bra allmänbelysning i köket så kan man addera riktbara spottar som sitter i taket och som lyser in i skåpen när de öppnas. Detta ger en bra överblick över skåpets innehåll, då det annars kan vara svårt att se allt man har där inne i mörkret. IKEA 365+ SÄNDA ett ett praktiskt lampsystem som bygger på skenor där man lätt kan flytta runt lamorna för att få ett optimala ljuset.

Att lysa upp ett vitrinskåp inifrån är ett effektivt sätt att visa upp vad man har där inne och ger samtidigt en mysig stämning när alla andra lampor är släckta. INREDA spottar avger låg värme och passar utmärkt för att lysa upp i skåp och andra trånga utrymmen.

Mimmi S, Livet hemma-redaktionen

Senaste inläggen