Höstens färg & form

Höstens färgpalett går i en vacker dov petroleum, mörk olivgrön och mörkblå som nästan upplevs svart. Mot det dova poppar accentfärger i pudrig rosa, turkos och aprikos som blandas med silvermetaller. Med inspiration av geometri får cirklar, rektanglar och kvadrater tillsammans bilda en grafisk känsla. Färg och form sätter fart på kreativiteten och lusten att förnya sitt hem.

Grå sammet viks som ett kuvert runt sängen och benen kläs med kontaktfilm i marmormönster. Ett lätt sätt att uppdatera gamla sängben på. Jag gillar kontraster – att blanda olika material, gammalt och nytt eller grafiskt och romantiskt. Testa ett nytt material som du kanske aldrig tänkt på innan eller måla om en möbel och ge den ett nytt liv.

Kreativitet kan förändra ett helt rum och behöver varken vara dyrt eller omständigt. Sammet har tidigare inte varit en favorit hos mig – men plötsligt blir jag sugen på att klä om något. Vadsomhelst.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

Höstens färg och form. RÅSKOG rullbord 499 kr, TECKEN mugg 9 kr, IKEA PS 2012 ljusstake 199 kr.

Vik ett kuvert runt sängen av VENDELA metervara i bomullssammet 79 kr/m. RÅSKOG rullbord 499 kr, HÖNEFOSS speglar 129 kr/10 stycken, BENZY SKEPP metervara 69 kr/m.

Fotograf: Nina Broberg

Stylist: Tina Hellberg

Senaste inläggen