Hemma hos Marianne

Marianne jobbar som Interior Design Manager på IKEA Kungens Kurva. Hon skapar inspirerande heminredningslösningar varje dag på jobbet och det märks när man kommer hem till hennes klassiska funkislägenhet i Stockholm. Smarta inredningslösningar och ett brinnande intresse för färg och form syns i de små detaljerna och genomsyrar hela hemmet.

Grunden är skandinaviskt stilren med svartvitt som utgångspunkt. Accenter av härliga färger syns i textiler, konst och prydnadsföremål. Marianne har en avslappnad attityd till heminredning där allt är tillåtet och det viktiga är att man ska trivas och att alla ska känna sig hemma.

– Jag vet faktiskt inte om jag har någon uttalad stil. Pendeln slår hårt mellan att vilja bo i ett vitt rum och bara äga ett skynke, till att fullkomligt älska prylar, parfymflaskor, hattaskar, burkar, glas och porslin i massor. Så jag antar att det blir en enkel bas med en massa saker jag tycker om, säger Marianne.

Det första Marianne gjorde när hon flyttade in var att renovera köket. Hon helkaklade väggar, bytte skåpsluckor och bänkskiva och fick ett härligt kök med fransk cafékänsla och öppna hyllplan istället för överskåp. En generös köksbänk längs en hel vägg gör att hon får bra arbetsytor att laga mat på. Vid köksbordet kombineras gamla skolstolar med ett IKEA bord på hjul.

Mariannes alla favoritsaker samlar hon i ett stort vitrinskåp i vardagsrummet. Minnen från resor, fina serviser och prydnadssaker samsas i en kreativ röra och det är kul att titta in på hennes kuriosa. En dalahäst bredvid en japansk kokeshi och en liten engelsk porslinsbulldog samt en mängd sällskapsspel till sköna hemmakvällar med vännerna.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

GIRIG serveringsskål 39 kr, TRIVSAM såskanna 49 kr, LÖNSAM karaff 15 kr, GYNNSAM brödkniv 99 kr och TRIVSAM serveringsskål 79 kr.

Den lilla vasen ENSIDIG 29 kr är perfekt att förvara skorpor i och pioner står vackert den stora vasen ENSIDIG 29 kr, IKEA PS 2012 svart stol 499 kr, GÄLL kopp med fat 25 kr, TRIVSAM serveringsskål 79 kr och AINA tyg 69 kr/m.

TÅNUM trasmattor 59 kr st, ALPKLOCKA pläd 399 kr och STOCKHOLM tyg 69 kr/m.

Fotograf: Patric Johansson

Senaste inläggen