Hej våren, kom in!

Utomhus är den kanske inte riktigt här ännu (åtminstone inte hos oss i Roslagen) men inomhus låter jag våren blomma ut för fullt! Körsbärskvistar, snittblommor och lökväxter i enkla glas är mitt bästa recept för att få vårkänslorna att spira…

Ljuslyktan POMP är en av mina favoriter! Förutom att hålla blockljus på plats så fungerar den lika bra som en rejäl vas, som på bilden!

Frida Eklund Edman, Fridasfina för Livet Hemma

ikea_spring_flowers_inspiration_1

Ljuslyktan POMP, kan också bli en spännande kruka där det vackra rotsystemet syns genom glaset! Och så mitt allra bästa tips – vänd den upp och ned, så blir det en utmärkt odlingsklocka eller miniväxthus!

ikea_spring_flowers_inspiration_3

Genomskinligt, skirt och lätt… Jag använder gärna vanliga dricksglas, som FRASERA, IVRIG och BARSK, glasflaskor och burkar tillsammans med klassiska vaser som VASEN, CYLINDER och ENSIDIG. Stora blomsterbuketter brukar jag dela upp och sprida ut på flera ställen i hemmet.

ikea_spring_flowers_inspiration_2

Det kliar i fingarna! I väntan på att äntligen få se dem titta upp ur ute-rabatterna, så glädjs jag åt pärlhyacinter, krokus och de andra växterna i LÖKARYD serien! När de har blommat över sparar jag lökarna och så fort tjälen har gått ur marken sätter jag ut dem i trädgården! Fatet HULTET får hålla ordning på smågrejerna.

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen