IKEA Hackers drivs av en frilansande copywriter i Malaysia, som älskar platta paket. Hon började blogga anonymt 2006 och tog namnet JULES direkt ur IKEA katalogen. Vi frågade henne:

"/>

Hej hackbloggaren JULES!

Att göra om IKEA produkter är populärt över hela världen, och det kallas för att ”hacka”. Succébloggen IKEA Hackers drivs av en frilansande copywriter i Malaysia, som älskar platta paket. Hon började blogga anonymt 2006 och tog namnet JULES direkt ur IKEA katalogen. Vi frågade henne:

Hej Jules, vilken är din favoritprodukt på IKEA?

Jag gillar serien EXPEDIT. Designen är enkel, ren och rejäl utan att bli för bastant. Och de är så användbara. Jag har sett några riktigt bra hack på EXPEDIT. Sen växer serien hela tiden och det bidrar till att jag gillar den. Du kan enkelt lägga till och ändra.

Har bloggen förändrat din relation till IKEA eller Sverige?

Jag skulle väldigt gärna åka till ”Mecka”, få se fabriken och sitta med under en designsession. Men jag har ännu inte fått en inbjudan! Hint, Hint. Annars är livet sig likt. Jag får ingen specialbehandling, presenter eller pengar från IKEA. De låter mig bara göra min grej, och det är förmodligen bra.

Vilka är dina favorithack?

Det är svårt att välja, jag har så många favoriter. Under 2010 är nog favoriten Bygg ett sovrum av PAX men min ständiga favorit är blomkrukekameran. Jag älskar den för att den är så smart. Vem skulle kunna tro att en blomkruka kan förvandlas till en kamera? Som dessutom tar vackra bilder.

Vilket är det märkligaste hack du sett?

Kameradjuret som är gjort av ett nallebjörnsskelett, och gitarren gjord av en bordskiva från IKEA.

Berätta lite om tävlingen The IKEA Hack 2010?

Varje år väljer jag tio favorithack på bloggen och sen röstar mina läsare fram vinnaren. Den här gången fick vi över 5 000 röster.

Har du några tips till dem som vill göra egna hack?

Det finns inga regler. Men jag skulle råda att göra så lite hack som möjligt för att nå den look du är ute efter. En liten förändring kan göra stor skillnad, som att göra decoupage på en bokhylla. Om du är osäker på hur du använder olika verktyg, låt bli. Låt någon som kan visa dig. Och mät alltid två gånger. Och köp begagnat eller använd dina gamla möbler när du ska hacka. Det är uppvinning!

Och slutligen. Kan du rekommendera några andra inspirerande webbsidor?

Jag älskar Apartmenttherapy.com och designspongeonline.com. Sen har du IKEAfans.com som är ett riktigt användbart forum om du har frågor. Gruppen IKEA Hacks på Instructables.com har också fantastiska hack och steg-för-steg guider som är bra om du är nybörjare.

Foto: Stolen JULES / IKEA, hackaren JULES / ikeahackers.net

Senaste inläggen