Guldkant på VARDAGEN

I övergången mellan sommar och höst dukar vi upp för skogens goda guld. Det nya VARDAGEN porslinet går ton i ton med STROSA porslin i beige stengods. Små udda skålar i keramik och trä passar också fint till en rustik och mustig höstmiddag.

Säsongen för trattkantarellen sträcker sig ända in i november så det finns gott om tid för en promenad i naturen. Och precis som med dukning är det enkla det godaste, så vi bjuder på snabba smörstekta kantareller till förrätt en helt vanlig vardagkväll!

Gör så här:
Rensa kantarellerna noga, borsta dem och skär de större svamparna i mindre bitar. Lägg den kalla svampen i en gjutjärnspanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort. Lägg sen i smöret och stek svampen under fem minuter. Krydda med salt och peppar och servera direkt.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_skogensguld_inspiration_2_new

Nyhet! VARDAGEN tallrik offwhite 25 kr/st, VARDAGEN assiett 19 kr/st, VARDAGEN serveringsskål 19 kr/st, MARKNAD tablett i bomull/lin 19 kr/st, VARDAGEN skål i klarglas 15 kr/st, VARDAGEN pajform 29 kr/st, VARDAGEN glas 29 kr/6 st, STROSA servis i stengods 129 kr/12 delar, HULTET fat i bambu 49 kr/st, VARDAGEN skalkniv 79 kr/st, MATMINNE bestick i rostfritt stål 199 kr/24 delar.

ikea_skogensguld_inspiration_1

Nyhet! VARDAGEN skål i klarglas 49 kr/st, VARDAGEN skalkniv 79 kr/st, VARDAGEN skål i offwhite 19 kr/2 st.

Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen