Grön harmoni

Det är ett välkänt faktum att grönt är ett bra kulörval i sovrummet. En grön nyans tillför en lugn, harmonisk stämning och verkar lugnande på alla sinnen.

Kombinera med naturnära nyanser, vitt och trä för ett lugnt och naturligt intryck. De återvunna lastpallarna bildar en sängplatå istället för ordinära ben. En låg säng förstärker det enkla, avskalade uttrycket och bevarar rymden i rummet. Lastpallarnas ruffa karaktär ger dessutom inredningen ett personligt och lite kaxigt uttryck. Man behöver inte alltid köpa nytt för att göra om och förändra hemma. En enkel förändring som den här känns bra för såväl plånbok som miljömedvetet- och estetiskt sinne.

De vita LAKHEDEN lamporna hänger med en svävande känsla över sängen. Det är fint att kombinera två storlekar för en lager-på-lager effekt, på samma sätt som man adderar textilier på sängen. Dessa gör dessutom att ljudbilden i rummet dämpas behagligt. Två lampor som arrangeras i par gör också att rummet känns mer färdigt och inredningen mer genomtänkt än om man hänger en ensam lampa över sängen.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_sovrum_lakheden_inspiration_1

Nyhet! SNARUM madrass och bäddmadrass TUDDAL 160 cm, 2645 kr, LAKHEDEN taklampor 299 kr/st resp. 399 kr/st. Upphäng SEKOND textilsladd 49 kr. Mjukt påslakanset FÄRGLAV inkl 2 örngott 449 kr, påslakanet MALOU 379 kr, ligger som ett överkast över fotänden på sängen. Istället för sänggavel står SINNERLIG kuddar lutade mot väggen, SINNERLIG kuddfodral 99 kr/st. NORRÅKER pall 299 kr, NJUTA morgontofflor 39 kr.

ikea_sovrum_lakheden_inspiration_2

Den robusta NORRÅKER pallen 299 kr, fungerar fint som sängbord. TILLBAKA kopp 29 kr, SINNERLIG kuddfodral 99 kr/st, FÄRGLAV påslakanset 449 kr, inkl 2 örngott. Go green! Väggen är målad med en kalkfärg som ger en naturlig känsla och dessutom är ett bra miljöval.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen