Green room

I det lilla 1700-tals lusthuset på Skansen välkomnas vi av ett romantiskt blomstilleben i julens alla färger. En kopp hett te med honung passar också fint i vinterkylan.

Julens blommor hämtar en del inspiration från engelska trädgårdar, amaryllisen får här fint sälllskap av röda och rosa rosor, nejlikor och en ståtligt blå hortensia. Den lilla rumsgranen, som trivs bäst i ett svalt rum vintertid, växer bara vilt på ön Norfolk utanför Australien och odlas som krukväxt här i Sverige.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Följ med fotograf Idha Lindhag och stylist Camilla Krishnaswamy till de inspirerande och kulturhistoriska miljöerna på Skansen.

Den mättat gröna linneduken lyfter blommorna lite extra, duken är DIY:ad av infärgat AINA metervara 69 kr/m, den majestätiska tvådelade IKEA PS 2012 vasen 299 kr får här hålla två buketter, STOCKHOLM vas 349 kr, grön, IKEA 365+ tekopp med fat 39 kr, DINERA assiett i 15 kr, gråblå, granen står i en blåmålad FOTBLAD kruka 59 kr i rödlera.

Interiörbilden är tagen i Skogaholm herrgårds Lusthus från 1700-talet (kommer ursprungligen från Bellmansgatan på Söder), med stort tack till Stiftelsen Skansen.

Foto: Idha Lindhag

Stylist: Camilla Krishnaswamy

Senaste inläggen