Grafiskt på modet

I modebilden ser vi mycket grafiska influenser med ett skulpturalt formspråk som även spiller över på inredningstrender. Här har vi inspirerats av Annies stilsäkra moodboards och adderat en grafisk accent till den nedtonade grå basen i hennes hem.

När man jobbar med mönster som ska få ta för sig i ett rum kan det vara en god idé att koncentrera sig på utvalda blickfång. Ett par kuddar i soffan, inramad konst eller skulpturala alster. Här har vi draperat soffan med linnetyget AINA som vi tvättat och tumlat för att det ska få en härlig tyngd. Ett bra tips om du vill förlänga livstiden på en sliten soffa utan att lägga ner stora pengar på ett nytt överdrag. Liksom i vårt tidigare inlägg från Annies arbetsplats i sovrummet, jobbar vi ton-i-ton för en harmonisk bas. De nya kuddfodralen KLIPPÖRT blir till ett grafiskt utropstecken i soffan och tillför en senapsgul nyans som tillsammans med varma rödbruna toner tillhör höstens starkast lysande färgtrend.

På väggen har vi ramat in egen konst med färgade pappersark i lager mixat med modebilder och gamla tryck. Med en tavelvägg kan du leka fram ett uttryck som beskriver just din stil i färg och formspråk och även låta en asymmetrisk hängning bli ett blickfång i sig. Mer stilsäker inspiration hittar du på Annies blogg Sunday Selection.

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

ikea_grafiskt_pa_modet_inspiration_1

Grafiska attribut. Nyhet! KLIPPÖRT kuddfodral 49 kr/st, DIY konst i FISKBO ram 15 kr, FISKBO ram 39 kr, FISKBO ram 59 kr, FISKBO ram 79 kr. Över soffan ligger AINA metervara 89 kr/m. ARÖD golvlampa 499 kr, soffbord SVALSTA satsbord 799 kr/set om 2 och svarta SINNERLIG krukor 49 kr/st.

ikea_grafiskt_pa_modet_inspiration_3

Nyhet! KLIPPÖRT kuddfodral 49 kr/st, har olika sidor så att du enkelt kan förändra uttrycket i rummet. Soffan är draperad med det grå linnetyget AINA metervara 89 kr/m. Ett bra budgettips för att förlänga livstiden på din stoppmöbel.

ikea_grafiskt_pa_modet_inspiration_2

Linnetyget AINA metervara 89 kr/m, är tvättat och tumlat för att få en härlig tyngd som överdrag till soffan. Skulpturala former på de svartbruna SVALSTA satsbord 799 kr/set om 2.

Fotograf: Anna Malmberg

Senaste inläggen