Gör din egen AINA kimono

En harmonisk tillvaro. Det är något de flesta av oss strävar efter i vår vardag. Vi vill att våra hem ska utgöra en lugn och trivsam plats där vi får sinnesro. Vi har låtit kimonon blir en slags symbol för detta tillstånd och sätta stilen i inredningen.

Till vår inspirationsutställning under designveckan i Milano lät vi sy upp kimonos av linnetyget AINA. Vi hittade mönster och inspiration till de olika modellerna på nätet och lekte med proportioner för att skapa olika personligheter och karaktärer anpassade för respektive rum. En kimono kan hängas upp på väggen just som en dekorativ symbol och stämningsskapare, men också bli det självklara plagget att krypa in i hemma. Den naturligt skrynkliga linnestrukturen i tyget förstärker känslan av en avslappnad enkelhet. Här har vi jobbat vidare med attribut i samma anda. Gröna växter, naturliga material och ett asiatiskt formspråk som förstärks av grafiska inslag till den dämpade naturnära färgskalan.

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

Kimonon hänger på en rundstav som vi betsat svart och monterat på EKBY VALTER konsol, 15 kr/st. GRUNDTAL S-krok, 19 kr/5st, STOCKHOLM 2017 soffbord i ask, 795 kr, FLÅDIS korg, 199 kr. Virkade förvaringskorgar, NORDRANA förvaring, 79 kr/set om 2, STOCKHOLM 2017 bricka, 179 kr, SOCKERÄRT vas, svart 129 kr.

Det naturligt skrynkliga linnet sätter stilen. AINA metervara i linne, 89 kr/m finns i 4 färger. NORDRANA förvaring, 79 kr/set om 2 fungerar som en dekorativ ytterkruka.

En kimono fungerar såväl som dekorativ väggdekor och som härligaste plagget som försätter dig i ett harmoniskt sinnestillstånd.
AINA metervara, 89 kr.

Stillsamt vackert i grått och vitt med en grafisk svärta. Linneplagg uppsydda av AINA metervara 89 kr/m på kroklisten KUBBIS med 7 krokar, 129 kr/st. Nyhet! RÅSKOG pall i svart, 199 kr.

Fotograf: Ragnar Ómarsson
Stylistassistent: Alicia Sjöström

Senaste inläggen