Glad i KRYDDGLAD

Idag lanseras den tillfälliga kollektionen KRYDDGLAD som kommer i begränsad upplaga till utvalda IKEA varuhus. Det är den fjärde i raden handgjorda kollektioner som skapats i samarbete med de sociala entreprenörerna Rangsutra och Industry Producer Transform i Indien.

KRYDDGLAD består av handbroderade kuddfodral, dukar och necessärer i klar orange och snygg svärta. Korgar, förvaringslådor och bordstabletter handvävda av bananfibrer ingår också i kollektionen. Tack vare de traditionella indiska hantverksmetoderna blir varje produkt unik och har en egen historia att berätta.

KRYDDGLAD kommer till följande IKEA varuhus den 12 juni, i begränsad upplaga: Kungens Kurva, Barkarby, Kållered, Bäckebol, Malmö och Älmhult.

ikea_kryddglad_1

KRYDDGLAD kuddfodral 79-99 kr/st, sittdyna 59 kr/st, sittkudde 299 kr/st, bordslöpare 99 kr/st, duk 249 kr/st, tablett 19 kr/st, korgar 59-79 kr/st.

ikea_gryddglad_3

Det finns många olika broderitekniker i Indien, och alla regioner har sin egen stil. Våra IKEA designers och produktutvecklare samarbetar med lokala hantverkare för att utveckla produktdesign baserad på traditionella mönster. I KRYDDGLAD kollektionen har en speciell rakstygnsteknik används för att skapa cirkulära och linjära mönster på tryckt metervara. KRYDDGLAD kuddfodral 79-99 kr/st

ikea_kryddglad_4

KRYDDGLAD bordslöpare 99 kr/st, duk 249 kr/st

ikea_kryddglad_5

KRYDDGLAD kuddfodral 79-99 kr/st

ikea_kryddglad_2

De sociala entreprenörerna jobbar för att främja ekonomisk, miljömässig och social utveckling i samhället. Med företagandet som verktyg arbetar de med målet att förbättra vardagen och livsvillkoren i sina samhällen och strävar bland annat efter att förbättra kvinnors rättigheter. IKEA har ett långsiktigt samarbete med Rangsutra och Industry Producer Transform i Indien som producerat KRYDDGLAD. Vi på IKEA tror på en hållbar framtid, och det är genom långsiktiga samarbeten som de stora förändringarna sker. Vi har en vision om att ha en positiv inverkan på människors liv och samhället. All vinst från försäljningen av kollektionen går till samarbetsprojekt med sociala entreprenörer runt om i världen.

Senaste inläggen