Gästbloggare: Trifles med hallonkompott

Vill du göra en enkel dessert och är trött på allt vad pepparkakor och lussekatter heter? Då har du kommit helt rätt. Den här triflen med hallonkompott och maränger är superenkel att göra och den är helt perfekt att servera i dina snyggaste glas.

Jag kan rekommendera att göra egna maränger eftersom konsistensen blir en helt annan än på de köpta, men vill du ändå inte göra egna maränger så går det naturligtvis bra med köpta också. Enkelt och fantastiskt gott, och antagligen så nära våren man kan komma just nu.

Linda Lomelino, Call me cupcake för Livet Hemma

Trifles med hallonkompott och maränger

4 portioner

Maränger: ca 20 st

3 stora äggvitor

2 dl strösocker

Värm ugnen till 100°C.

Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till en hård marängsmet. Spritsa eller klicka ut små toppar på ett bakplåtspapper. Grädda i cirka 1 timme eller tills de släpper från bakplåtspappret. Låt svalna.

Hallonkompott:

200 g hallon (frysta går utmärkt)

1 dl florsocker

Skal och saft från 1/2 citron

1 tsk vaniljsocker

4 dl grädde

1 msk florsocker

Ca 10 st maränger

Lägg hallon, florsocker, citronskal, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka cirka fem minuter eller tills bären är mjuka men inte helt sönderkokta. Låt svalna helt. Vispa grädde tillsammans med 1 msk florsocker.

Varva krossade maränger, hallonkompott och grädde i portionsglasen. Ställ gärna in glasen en stund i kylen men servera helst inom ett par timmar så att marängerna behåller sin konsistens.

Trifles med hallonkompott och maräng i BRUKBAR glas 9 kr/ st och FRASERA whiskeyglas 15 kr.

Senaste inläggen