Gästbloggare: Lekfullt och lättstädat

Säg det barnrum som inte tidvis svämmar över av prylar? Här hemma rådde jag bot på röran genom att ta fram sax och symaskin och omvandla de gosiga kuddfodralen SANELA till fiffig förvaring.

IKEA PS 2014 har flyttbara knoppar som passar perfekt att hänga upp den nya leksaksförvaringen på, resten av hyllan kan husera både böcker och småpryttlar.

Sara Zetterström, Little miss fix it, för Livet Hemma

ikea_sanela_diy_inspiration_1

Så här syr du en tetraformad förvaring av ett kuddfodral (5 steg):

1. Öppna blixtlåset och vänd kuddfodralet ut och in så det ligger räta mot räta, lägg det framför dig med blixtlåset mot dig. Sprätta upp den sida som är närmast blixtlåsets början.
2. För ihop de två sidosömmarna i den uppsprättade öppningen mot varandra så att de möts på mitten och en ny sida, och tetraformen skapas. Nåla och sy ihop.

ikea_sanela_diy_inspiration_5

3. Klipp till en bit (ca 5×20 cm) av metervaran AINA grå, vik in sidorna mot mitten och sy ihop remsan till ett band.
4. Sprätta upp ett litet hål i hörnet där blixtlåset stängs, lägg bandet dubbelt och trä ändarna inifrån och ut genom hålet, fäst bandet genom att sy ihop hörnet.
5. Vänd förvaringspåsen rätt och häng dem på väggen.

ikea_sanela_diy_inspiration_2

Sätt hyllan på lagom höjd så att tygtetrorna kommer upp från golvet och gör det mer lättstädat men ändå nås av minimänniskor.

ikea_sanela_diy_inspiration_3

Det blir roligare att plocka undan när VANDRING UGGLA, PIPHARE och alla de andra kompisarna också har ett mysigt krypin när de vilar från leken.

Foto: Sara Zetterström

Senaste inläggen