Gästbloggare: Det lyser i gästhuset

Vårt gästhus får en ny kostym när jag jagar ut mörkret med ljus. Ljusslingor, ljusdraperier, värmeljus, blockljus, doftljus, ljuslyktor och klassiska stearinljus.

Det går nog inte att få för mycket ljus så här års… (Men jag aktar mig så klart för att glömma de levande ljusen tända). Nu lyser det hemtrevligt från fönstren och huset står redo att ta emot släkt och vänner för julpysselhelger, adventsmys, julfirande och nyårsfest!

Frida Eklund Edman, för Livet Hemma

ikea_gasthusljus_inspiration_1

Tänt var det här! Ljusslinga SÄRDAL med dekoration STRÅLA snöbollar hänger över tavlan på barnen i RIBBA ram, ljusslinga SÄRDAL bakom draperi av gardin LILL. Veden förvaras i tunnan KNODD. På bordet, blockljusen FENOMEN och ljusfatet GLÄDJANDE. I soffan KARLSTAD ligger pläden OFELIA och fuskskinnet TEJN.

ikea_gasthusljus_inspiration_2

Men glöm inte att blåsa ut ljusen… På väggen, SÄRDAL med dekoration STRÅLA snöbollar. På bordet, blockljusen FENOMEN och ljusfatet GLÄDJANDE. Ett enkelt pyssel, klä en trist tändsticksask i något snyggare, som här i presentpappret VINTERMYS.

ikea_gasthusljus_inspiration_3

På vägghyllan LACK samlar jag värmeljusen GLIMMA i glasburken KORKEN och stearinljusen JUBLA i vasen CYLINDER. De lite mindre snygga grejerna göms i plåtlådorna VINTERKUL. Ljuskoppen GALEJ är klassiker.

ikea_gasthusljus_inspiration_4

Utanför huset väntar lyktorna BORRBY på gästerna.

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen