Gästbloggare: Adventsförväntan i full blom

Det här med att tjuvstarta julen eller inte kan diskuteras i oändlighet. Själv tillhör jag dem som tycker att det är helt ok (faktiskt nästan livsnödvändigt) att smyga in ljuvlig hyacintdoft och skir grönska i novembermörkret.

Jag kan inte få nog av det gröna! Inte ens den förargliga hyacint-allergin kan stoppa mig från att fylla hemmet med lökar och invänta blomningen…

Frida Eklund Edman, för Livet Hemma

ikea_adventsforvantan_inspiration_1

Kontrastverkan! I väntan på renovering blir den här mörka och slitna miljön lite mer drömlik ihop med skira växter… Här gör det ingenting alls att man spiller jord och skitar ner vid omplaneringen…

Snittamaryllis trivs hängande, vattna i stjälken och häng upp! Liten cypress i IVRIG glas, hyacinter i FRASERA glas. Grön mossa och hyacinter i en låg CYLINDER vas, julros i POMP lykta (PS, passar också fint upp och ner som drivhus/växtklocka). Gröna glas DIOD och ranunkel i vas SNÄRTIG.

ikea_adventsforvantan_inspiration_2

Mera hyacinter i tillbringare av emalj, ranunkel och papegojtulpan i IVRIG glas.

ikea_adventsforvantan_inspiration_3

En blomma är alltid en fin present. Jag brukar piffa till dem lite extra innan överlämnandet med nya silkespapper och snören som passar mottagaren! Grått silkespapper FRAMSTÄLLA, svart ripsband FRAMSTÄLLA och saxen FULLFÖLJA.

ikea_adventsforvantan_inspiration_4

Julgranspynt VINTERMYS och etiketter VINTERMYS blir pricken över i på min blomstergåva! Grått och prickigt silkespapper FRAMSTÄLLA, saxen FULLFÖLJA.

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen