Galleri deco

En tydlig trend inför 2017 är konst och konsthantverk som en personlig del av inredningen. Vi hämtar inspiration och leker med konstgalleriets uttryck, där montrar och piedestaler exponerar och lyfter fram objekten.

Det är roligt med konst och dekoration, och ett spännande sätt att visa upp sin personlighet. Man behöver inte vara konstkännare för att ta till sig av våra enkla DIY tips på tre olika exponeringsteman; montern, piedestalen och 3D med papper. Nu öppnar Galleri deco med vernissage av bland annat några favoriter ur IKEA PS 2017, den nya kollektionen kommer till varuhusen om bara några dagar, den 3 februari.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_galleri_deco_inspiration_1

VITTSJÖ satsbord set om 2 vit glas 599 kr, Nyhet! OKÄND låda klarglas svart 79 kr/st, NITTIO LED ljuskälla 79 kr, SEKOND upphäng i svart textil 50 kr, Nyhet! IKEA PS 2017 ljusstake 129 kr, IKEA PS 2017 vas 99 kr, IKEA PS 2017 rullgardin 249 kr, FADO bordslampa vit 99 kr, CYLINDER vas/skål flerfärgad 199 kr/3 st.

Tips nr 1: Montrar och vitriner

VITTSJÖ satsbord är den perfekta glasmontern för att rama in, höjdskillnaden mellan borden ger en fin effekt, på väggen har vi satt upp små hyllor till OKÄND vitrin och målat dem svarta. En grafisk rullgardin ur nya IKEA PS 2017 kollektionen passar perfekt till stilen.

ikea_galleri_deco_inspiration_2

KRUSNING taklampskärm vit 69 kr, Nyhet! IKEA PS 2017 bordslampa 349 kr, STRYKIS galge svart 29 kr/3 st.

Tips nr 2: 3D med papper

Papper i olika former och strukturer är effektfullt att sätta upp på väggen, där kan var och en vara sin egen artist! Här gjorde vi det enkelt och gjorde om en KRUSNING lampskärm till en väggdekoration. Galgarna STRYKIS har en svart sammetsliknande yta och är elegant grafiska i formen till ett vackert papper med bara ett par inspirationsbilder.

ikea_galleri_deco_inspiration_3

LACK vägghylla 49 kr/st, Nyhet! IKEA PS 2017 vas 249 kr/3 st, LEIFARNE stol vit 395 kr, CYLINDER vas/skål 199 kr/3 st.

Tips nr 3: Piedestaler

Den klassiska vägghyllan LACK i vitt och svart är perfekta att montera på olika höjder på väggen. Fina vaser, som här ur den nya IKEA PS 2017 kollektionen, eller bara ett fynd från naturen blir vackra att placera på piedestal!

Stylistassistent: Alicia Sjöström
Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen