Fråga Tina, inredare på IKEA

Tina Björeman och hennes fina hem har synts här i bloggen flera gånger. Hennes inredningsfilosofi är öppen och fri men hon sitter ändå inne på många bra tips om du undrar något. Så om du behöver hjälp att lösa ett inredningsproblem, tveka inte att fråga! Vi börjar med en kort intervju.

Hej Tina! Vem är du?
– Jag är 56 år och bor i Stockholm tillsammans med min sambo, har två barn och ett barnbarn. Mina stora intressen i livet är inredning, matlagning, all slags kultur och möten med människor. Jag trivs som bäst när jag får umgås runt ett stort middagsbord och ta del av människors berättelser om livet.

Berätta om ditt arbete som inredare på IKEA.

– Jag har jobbat på IKEA i 20 år och varit med och skapat många rum och hem som visas på våra varuhus. Sedan några år tillbaka arbetar jag med inredningsfrågor i media. Det är jättespännande att dela med sig av all kunskap om inredning vi har på IKEA. Och det är fantastiskt roligt att bli en del av Livet hemma.

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Hemma hos mig har jag jättelugna färger, mycket grått och vitt. Mina dagar är fartfyllda och då behöver jag ett lugnt hem att samla kraft i. Jag älskar mitt stora bord som är centrum i mitt hem. Här jobbar jag, syr, pysslar och ordnar stora middagar. Ibland är bordet bara vackert med blomsteruppsättningar, att skapa små stilleben är terapi för mig.

Vad kan man fråga dig om?

– Allt möjligt som har med inredningslösningar att göra. Det ska bli kul att se vilka frågor som trillar in.

Tidigare har Tina svarat på frågor direkt i kommentarsfältet, men vi kommer nu samla ihop flera frågor och publicera en del av svaren här på Livet Hemma.

Har du någon inredningsfråga? Skicka ett mail till red@livethemma.se och skriv ”Fråga Tina” i ämnesraden!

Senaste inläggen