Följ med på IKEA Festival!

I samband med designveckan i Milano ställde IKEA till med storartad festival. Målet: att fira och utforska vardagsrummet. Det var en vecka fylld av intressanta panelsamtal att lyssna på, spännande aktiviteter att delta i, och inspirerande rum, produkter och miljöer att titta på.

I en vacker gammal industrilokal på 3500 m² i hjärtat av den unga och vibrerande stadsdelen Lambrate i Milano slog IKEA Festival upp portarna den 4e april. I sex dagar huserade lokalen sedan en fullspäckad och myllrande festival. Sex nya kollektioner visades upp och samarbeten presenterades i en härlig blandning av workshops, installationer, förhandsvisningar, intervjuer, musik, live prototyper och aktiviteter.

Liv Bossuyt, Livet Hemma redaktionen

Följ med på rundtur en tidig morgon i vår 3500 m² stora festival!

Livet Hemmas egna stylister Pella Hedeby och Anna Lenskog Belfrage fick i uppdrag att inreda fyra rum till utställningen på IKEA Festival. Rummen fick varsitt tema: Growing, Creation, Harmony och Compact Living. I rummen blandas vintage och DIY med IKEA klassiker och nyheter för att skapa en personlig känsla och nyfiken atmosfär. Det känns som att någon bor där. Här ser vi en smygtitt på Pella Hedebys Harmony och Compact Living, som vi kommer att titta närmare på inom kort här på bloggen.

Anna Lenskog Belfrages rum Creation inspirerades inledningsvis av IKEA designern Hanna Dalrots moderna flytande blå akvarellmönster för nya STOCKHOLM. Rummet är ett studio med utrymme för kreation och rekreation! Fler bilder ser ni snart här på Livet Hemma.

Dags för sittpaus! Man blev trött av alla intryck och all inspiration, då fanns gott om plats att vila benen och samla kraft.

På festivalen kunde besökarna begrunda och beundra häftiga Growroom av danska space10: en sfärisk struktur som möjliggör odling på höjden. Här kan man odla växter, grönsaker och kryddor inomhus, på liten yta. Growroom är gjord av endast ett material: plywood, och sätts samman i 17 steg.

Under festivalens så kallade Sofa Talks kunde besökarna lyssna på intressanta samtal med bland annat designers och produktutvecklare. Här ser vi designer Tom Dixon i samtal med Marcus Engman, designchef på IKEA, om samarbetet med DELAKTIG kollektion – som utmanar den traditionella synen på möbler och komfort, och skapar något mångsidigt, anpassningsbart och långsiktigt. Tom Dixons DELAKTIG planerar att lanseras i februari 2018.

Faye Toogood skapade en yta inspirerad av IKEA Festivals underliggande tema: lekfullhet och kreativitet. Det är en experimentell och oväntad dekonstruktion av IKEA produkter, utspridd i en labyrint av spännande öppningar, rum och hörn. Här ser vi Toogoods rekonstruktion av den klassiska POÄNG fåtöljen – producerad av fyra fåtöljer som plockats isär, förlängts, och fyllts med duntäcken, för att sedan täckas av industriellt gummi. Resultatet: POÄNG XL.

Foto: Carl Hjelte
Film: Camron PR

Senaste inläggen