Fixa enkla sommar-looken i sovrummet

Skirt vitt och fräscht ger verkligen en omedelbar sommarkänsla i sovrummet. Med linnepåslakanet LINBLOMMA fixar du stilen med en enkel DIY sänggavel.

Så gör du:
Om du har en befintlig huvudgavel så kan du enkelt uppdatera med en sommarfräsch look genom att trä ett påslakan direkt över gaveln. Vill du inte göra åverkan på påslakanet så får du vika in det så snyggt det går nertill om gaveln är monterad direkt på sängen. Alternativt så gör du en helt ny. Luta en måttanpassad skiva mot väggen, trä över påslakanet och vik in kanterna nertill. Klart!

Det går självklart bra att återanvända det du har. Här har vi lutat två bordsskivor mot väggen. Men vilken skiva som helst tillkapad i önskat mått på bygghandeln fungerar utmärkt. Till en dubbelsäng har vi använt ett påslakan avsett för ett dubbeltäcke. Har du en enkelsäng så passar det smalare påslakanet bra för att få till mjuka veck motsvarande dessa.

Pella Hedeby, Livet hemma redaktionen

ikea_SOMMARLOOK_SOVRUM_inspiration_1

Förstärk den enkla sommar-looken genom att ta in en pall för utomhusbruk som sängbord. ÄPPLARÖ Pall, 200 kr/st, LINBLOMMA Påslakan med två örngott, 699 kr/st, RANARP Vägg/Klämspot 199 kr/st. RÅDIG Espressobryggare, 6 koppar, 199 kr/st, IKEA 365+, Espressokopp med fat, 19 kr/st. Pioner från trädgården i CYLINDER Vas, set om 3, 149 kr/st, Nyhet! FISKBO Ram, 29 kr/st respektive 39 kr/st.

ikea_SOMMARLOOK_SOVRUM_inspiration_2

LINBLOMMA Påslakan med två örngott, 699 kr/st används såväl till bäddning som till överdrag till sänggaveln. RANARP Vägg/Klämspot 199 kr/st. RÅDIG Espressobryggare, 6 koppar, 199 kr/st, IKEA 365+, Espressokopp med fat, 19 kr/st, CYLINDER Vas, set om 3, 149 kr/st. Nyhet! FISKBO Ram, vit, 29 kr/st respektive 39 kr/st.

Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen