Festliga primörer

Tiden är inne för att fullständigt frossa i härliga primörer! Det kryllar av grön och vit sparris, späda färgglada morötter, rädisor, olika sorters betor och sallader. Vi bjuder in till primörfest och dekorerar med de vackra råvarorna i glasvaser, korgar och på fat i olika höjder.

Ett gott och nyttigt snack är skalade färgade morötter, serverade i glasvas tillsammans med ramslöksmajonäs och sesamkräm att dippa i. Gör råhyvlade sallader och marinera i citronette och blanda upp med späda salladsblad, färska örter och rostade nötter eller hemgjorda krutonger. Servera med en god örtolja.

Victoria Nordström, matstylist, för Livet Hemma

ikea_fest_primorer_inspiration_1

Årets primörbuffé dukas upp på utemöbeln SUNDERÖ 2095 kr, i nya rullvagnen RISATORP 599 kr och skålarna KASTANJENÖT 99 kr/st, i vattenhyacint.

ikea_fest_primorer_inspiration_2

Färsk vitkål eller spetskål är perfekta att använda som blad till wraps. Fyll med krämiga linser eller bönor som kan smaksättas med citron, vitlök, örter eller mer marockanska smaker som spiskummin, paprikapulver och chili. Blanda med riven morot, hyvlade rädisor, salladslök och lite färska örter. Så otroligt fräscht och mättande bufférätt eller tillbehör till sommarkalaset! SKYN serveringsfat 199 kr.

Matstylist: Victoria Nordström
Fotograf: Lennart Weibull
Stylistassistent: Agnes Maltesdotter Danielsson

Senaste inläggen