Favorit i repris: påskplock

Ett inlägg som är lika rätt varje påsk är det klassiska påskplocket serverat på ljuvligt smörstekt surdegsbröd. En svensk variant på pintxos, den katalanska tapasvarianten som serveras på bröd.

Påsken är en härlig högtid utan så många måsten. Bara att njuta av ledig tid med familj och vänner och förhoppningsvis några sköna stunder i vårsolen. Här bjuder vi på ett enkelt recept på snittar med gravad lax, inlagd sill, vårens sparris och såklart kokta ägg!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Servera påskplocket på PROPPMÄTT skärbräda i bok 49 kr, ARV skål i vitt 19 kr, ARV skål i grått 19 kr, DRAGON tårtspade 49 kr, ELLY kökshandduk 19 kr/4 st.

Påsktapas på lantbaguette med färskost

Varierande pålägg till enkla små fräscha mackor, 8 pers

1 baguette
200 g Philadelphia ost
8 skivor kallrökt lax
4 msk hovmästarsås
1⁄2 knippe rädisor, skivade
4 nykokta ägg, delade på mitten
4 kokta vaktelägg, kokas 3 minuter
4 sill leér, inlagdsill
Några blad spenat
Groddar tex rödbetsgroddar och smörgås krasse Gräslök
lökringar
Flingsalt
Malen svart peppar
Smör till stekning

Skär baguetten i tunna skivor, stek skivorna gyllenbruna i smör på båda sidor och bred på färskost. Lägg på olika pålägg på skivorna och toppa med t.ex. krasse, gräslök och rödbetsskott. Flingsalt och peppar.

Påskmaten serveras på vitt och grått porslin ur ARV serie.

Fotograf: Susanna Blåvarg
Matstylist: Elisabeth Johansson

Senaste inläggen