Ett vintage MOMENT!

Får vi presentera en nygammal bekant, MOMENT formgiven 1985 av Niels Gammelgaard. MOMENT soffan med sin karaktäristiska stålkonstruktion prydde IKEA katalogens omslag samma år och beskrevs då som årets läckraste nyhet!

När IKEA letade efter en lämplig leverantör till soffan gick man till en tillverkare av kundvagnar för att ta reda på allt om hållfasthet och stabilitet. Utgångspunkten var att skapa en stilren och bekväm soffa till ett lågt pris med ett modernt utseende. Och visst passar den fortfarande perfekt in i 2016 års vardagsrum med en passande stålvajer som display!

Nu har du chansen att vinna detta fina exemplar, en helt oanvänd MOMENT soffa fyndad på auktion i sin originalförpackning! Följ vårt instagramkonto @ikeasverige och var med i tävlingen VINN VINTAGE! senast den 19/1. Tävlingsregler finns längst ned i detta inlägg.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen.

ikea_moment_vintage_inspiration_1

MOMENT soffan med en blivande klassiker, SINNERLIG soffbord 1 295 kr i kork, Nyhet! RASKMÖLLE matta 1 995 kr, SINNERLIG kuddfodral 99 kr/st, SINNERLIG kuddfodral 129 kr/st, SINNERLIG bringare 79 kr, FROSTA pall 49 kr i björkplywood, här målad i mattsvart, ARÖD golv/ läslampa 499 kr, DIGNITET stålvajer 99 kr med RIKTIG gardinkrok 29 kr/24 st.

ikea_moment_vintage_inspiration_2

Här tipsar vi om DIGNITET stålvajer 99 kr och RIKTIG gardinkrok 29 kr/24 st, som passar bra för flexibel och fin upphängning av bilder!

ikea_moment_vintage_inspiration_3

En sinnrik design inspirerad av kundvagnens hållbara konstruktion.

Foto: Ragnar Ómarsson

Tävlingsregler:
Tävlingen VINN VINTAGE! pågår mellan söndag 17/1 och tisdag 19/1. En jury från IKEA väljer den bästa motiveringen bland kommentarerna med rätt svar på tävlingsfrågan och vinnaren vinner soffan på bilden (värde ca 7000 kr). Jjuryns beslut går inte att överklaga. Vinnaren kontaktas via Instagram och offentliggörs fredagen 22/1 på Instagram. Du måste vara över 18 år för att delta i tävlingen. Genom att delta i tävlingen godkänner du att IKEA äger rätt att använda ditt tävlingsbidrag i kommersiellt syfte utan ersättning. Anställda på IKEA får inte delta i tävlingen. Inkomstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen arrangeras av IKEA Sverige och är inte sponsrad, stödd, administrerad av eller knuten till Instagram.

Senaste inläggen