En magisk Halloween

Halloween är verkligen barnens högtid och ett tillfälle att bjuda in till en rysligt rolig fest. I år hoppar vi dödskallar och skelett och låter istället magin få ta plats. Det kan vara minst lika spännande.

En magisk Halloweenfest kräver finporslin och levande ljus. Och vad är en fest utan tårta? Testa den här chokladpavlovan med chokladkräm och grädde, dödsgod! Recept hittar du längst ner.

Nathalie & Matilda, Babes in Boyland för Livet Hemma

ikea_en_magisk_halloween_inspiration_1

SKUREN bestick 199 kr/24 delar, POKAL vinglas 10 kr/st, ARV assiett 19 kr/st.

ikea_en_magisk_halloween_inspiration_2

SKUREN bestick 199 kr/24 delar, POKAL vinglas 10 kr/st, ARV assiett 19 kr/st, LATTJO drottningkrinolin och kjol 149 kr.

ikea_en_magisk_halloween_inspiration_3

Det är något speciellt med att klä ut sig. Få gå in i en roll och vara någon annan för en kväll. Varför inte en glitterälskande fladdermus? AGAM juniorstol 399 kr, LATTJO fladdermusmössa 59 kr.

ikea_en_magisk_halloween_inspiration_4

Ett riktigt rysligt gäng! En väldigt enkel festdekoration att pyssla ihop är en tygmobil gjort av LATTJO rockring och långa tygremsor som man fäster i ringen. LATTJO rockring 199 kr/set om 2, SKUREN bestick 199 kr/24 delar, POKAL vinglas 10 kr/st, ARV assiett 19 kr/st, LATTJO fladdermusmössa 59 kr, LATTJO fladdermusben 79 kr/par, LATTJO drottningkrinolin och kjol 149 kr, AGAM juniorstol 399 kr/st.

Chokladpavlova
10 portioner, 2 bottnar

Chokladkräm
100 g mörk choklad, 70 %
5 st äggulor
3/4 dl strösocker
1/2 dl maizena majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 mjölk, 3%
20 g osaltat smör

Pavlova
75 g mörk choklad
4 st stora äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk maizena
1 tsk vitvinsvinäger

Chokladsås
1 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl grädde
30 g smör

Garnering
5 dl grädde
100 g hackad choklad
20 st Maltesers

Gör så här
Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker, maizena och vaniljsocker i en bunke. Koka upp mjölken i en kastrull och blanda ner den ordentligt i ägguleblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills blandningen tjocknar till en kräm, låt gå på värme ytterligare 2-3 minuter för att koka bort smaken av majstärkelsen. Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills den är kall.

Chokladsås: Blanda strösocker och kakao i kastrul, ha i grädde och smör. Koka upp på mellan värme i ca 5 minuter, rör mellan varven så den inte bränner. Koka till en fin och glansig choklad sås.

Pavlova: Hacka chokladen lägg i en bunke, smält över ett vattenbad eller i mikron. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor till ett skum och tillsätt lite i taget av strösockret, vispa till en fast maräng. Tillsätt maizena och vitvinsvinäger och blanda försiktigt med en slickepott. Ringla i smält choklad och marmorera genom att vända runt max 2-3 gånger. Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper och gör runda bottnar av marängen cirka 18-20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt stå där med ungsluckan öppen tills ugnen har svalnat.

Stylist: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson

Senaste inläggen