En hållbar intervju!

Vi hör och läser om det allt oftare – hur viktigt det är att vi har en hållbar livsstil. Men vad gör IKEA i linje med de förändringar som vi står inför?

Vi ställer skåpet REGISSÖR mot väggen och pratar med Lena Pripp Kovac som jobbar med IKEA produktsortimentet utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Hej Lena! Vilka är de största utmaningarna som du ser det?
– Att säkra att de råvaror som används är hållbara och att minska den totala negativa klimatpåverkan. Den största utmaningen för att skapa ett hållbart samhälle är att bekämpa fattigdom och skapa en mer rättvis värld. IKEA har många möjligheter att vara med och påverka i linje med vår vision att skapa en bättre värld för de många människorna.

Vad kan kunderna förvänta sig av IKEA på ett par års sikt?
– Kunder kan förvänta sig att att vi kommer ha ett brett sortiment med hög hållbarhet. Att IKEA kommer vara med och bidra med nya lösningar, produkter, service och kunskap kring hur vi lever ett mer hållbart liv.

Vilken är din favoritprodukt i IKEA sortimentet?
– Min favorit är nu REGISSÖR för att den enbart innehåller bra träråvara (förnyelsebart material) och för att designen inkluderat ett hållbarhets-tänk. Den är skapad utifrån principen ”more from less”. Så lite material som möjligt för samma funktion. Och så har den en fiffig lösning kring monteringen baserad på träplugg.

ikea_regissor_inspiration

REGISSÖR vitrinskåp 2795 kr.

”Ska vi göra en möbel i trä ska vi göra det fullt ut, det var tanken när vi designade REGISSÖR. Därför använder vi så mycket trä som möjligt, tillämpar en ny teknik som gör monteringen extremt enkel och arbetar med poppel eftersom det är ett bra miljöval. Resultatet är ärliga, tidlösa möbler med genuin hantverkskänsla i de välarbetade detaljerna och fanerets fina ådring. REGISSÖR är en serie som vi är stolta över att ha designat – och du kan vara stolt över att ha hemma.” Designers Marianne Hagberg och Knut Hagberg om serien REGISSÖR

Senaste inläggen