EARTH HOUR och ljusare tider!

Ikväll skickar människor världen över en signal till beslutsfattare och opinionsbildare om att göra skillnad i den viktiga klimatfrågan. På Världsnaturfonden WWFs initiativ släcker vi ned våra hem under 60 minuter för att uppmärksamma vårt gemensamma ansvar för miljön.

Släck ljuset under en timme! Kl 20.30 är det Earth Hour, läs mer på Världsnaturfonden WWFs hemsida.

Visste du att?

En enda LED-lampa sparar 85% av elförbrukningen i jämförelse med den gamla glödlampan. Den har dessutom en livslängd på 20 år, vilket motsvarar ca 20 stycken glödlampor. LED-lamporna ger ett jämnt och behagligt ljus med full ljusstyrka direkt när lampan tänds.

Den som väntar på nått gott kommer också upptäcka att tekniken utvecklas så pass mycket att vi snart kan använda LED till all dimmerbelysning där hemma. År 2016 kommer all belysning vi säljer på IKEA att vara LED. Det innebär att vi gradvis kommer att fasa ut alla andra typer av ljuskällor.

SOLVINDEN bordlampa solcellsdriven 199 kr med inbyggd LED-ljuskälla.

SOLVINDEN solcellsbelysning lyser med inbyggda dioder och laddas med hjälp av solens strålar. En laddning på 9-12 timmar under en solig dag ger tillräcklig energi för fyra timmars användning av bordslamporna. Eftersom SOLVINDEN belysning är sladdlös kan den bäras med överallt.

Sladdlösa SOLVINDEN solcellsdriven halvglob ger 12 timmars belsyning efter full laddning.

SOLVINDEN solcellsslinga blomma 149 kr

Se fler av årets utemöbler på IKEA.se/Utomhus

Senaste inläggen