Duka upp en ostbuffé

Såhär inför nyårsafton är det många kalas som planeras och förbereds som bäst. Julen har lagt sig något och vi längtar redan efter något nytt och festligt! En ostbuffé med tillbehör är egentligen den perfekta bjudmaten för en nyårsfest som sträcker sig in på småtimmarna. Osten blir bara godare ju längre kvällen går och det är lätt att svänga förbi och ta sig lite frukt eller en bit bröd mellan dans och mingel.

Gott Nytt År!

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Vår duktiga stylist Synnöve Mork som gjorde denna dukning, tipsar här om hur du med några enkla knep gör din buffé extra lockande för dina gäster.

– Hitta en färgskala och stämning som harmonierar med festens rum. Här i det gamla orangeriet känns det fint med en enkel vit tvättad linneduk draperad som en konstnärs målarduk över bordet. 

– Vackert porslin i vita toner, blanda gärna gammalt och nytt i grupper, framhäver osten och brödet, och till det höga generösa vinglas. Duka gärna bordet spontant, och inte så ordnat och rakt, det brukar bli som mest inbjudande då. Överraska gärna med något annorlunda på bordet, som syns på håll! Här bjuder vi baguetter stående på höjden i sin låda.

– Brödet är ju redan vackert i sig själv, men med lite natursnöre, en gördel av papper och några kvistar oliv så blir det nästan oemotståndligt för ögat.

Lite fint originalpapper får gärna sitta kvar runt osten, det ser levande och gott ut.

Benbocken VIKA LERBERG 65 kr, VIKA AMON bordsskiva 275 kr 200 x 60 cm, SMARTA serveringsfat i två storlekar, 59 och 89 kr, LEENDE karaff 59 kr, BLOMSTER ljushållare, 99 kr, set om 3, NÄRHET dessertvinsglas 35 kr, HEDERLIG rödvinsglas 19 kr, ARV BRÖLLOP tårtfat 189 kr, passar lika bra som ostkupa! VÅRLIGT kökshandduk 49 kr/2 st 

Foto: Nina Broberg

Stylist: Synnöve Mork

Senaste inläggen