Hands-on Halloween

Hösten är här, träden har bytt färg och vi vill kura ihop oss och mysa med tända ljus. Med en dukning i mörka färger och lite pyssel med plasthandskar och LED ljus sätter du stämningen inför Halloween.

Halloween är en högtid som infaller i samband med Allhelgonaafton, eller ”All Hallows’ Eve”. Traditionen som har sitt ursprung i Irland och Skottland fick på 1840-talet följa med utvandrarna till USA. Idag är det en stor högtid som firas genom att klär ut sig, skrämmas och äta godis. Under de senaste åren så har denna tradition blivit större och större även i Sverige.

Helena Nord, Mormorsglamour, för IKEA Livet Hemma

ikea_duka_och_pyssla_till_halloween_inspiration_1

ÄNDLÖS ljusstake 39 kr/st kan du placera i olika höjder för en mer levande dukning. Lägg en svart duk lite slarvigt på bordet och ersätt den vanliga servetten med VARDAGEN kökshandduk svart 49kr/ 2 st. DINERA tallrik 19 kr/st, DINERA djup tallrik 19 kr/st, Nyhet! SOCKERÄRT vas 129 kr/st och MOGEN bestick 24 delar 299 kr/st. Grönsaker och frukt i mörka toner sätter den rätta högtidsstämningen.

ikea_duka_och_pyssla_till_halloween_inspiration_2

Med STÖPEN LED blockljus 29 kr/st och plasthandskar kan du skapa effektfulla händer som definitivt får gästerna att höja på ögonbryna. Jag blåste in luft i handskarna och tejpade sedan skarven på handsken mot LED ljuset med vanlig tejp. Allt för att luften skulle hålla sig kvar. Ställ dem gärna på ett lite mörkt ställe och låt händerna lysa i mörkret.

Foto: Helena Nord

Senaste inläggen