DIY x2 med VITTSJÖ

Med två set VITTSJÖ satsbord fixade vi en minimalistisk förvaringshylla till vardagsrummet och sängbord till sovrummet. Multifunktionell design när den är som bäst, när 1 + 1 blir 3. 

För att ge möblerna ett nytt uttryck bytte vi ut bordens glasskivor mot klinker-plattor. Ett enkelt och prisvärt alternativ om man vill ta in materialkänslan av marmor och betong i inredningen. Stora klinkerplattor kan du ofta köpa styckevis i kakelbutikerna och därefter få hjälp av plattsättare att kapa till dem i rätt mått.

Vi valde en betonginspirerad klinker som skiva till hyllan. Ett bra alternativ då betongens diskreta mönsterbild minimerar uppmärksamheten till skarvarna när man lägger ihop plattorna till en skiva. I sovrummet utgör den gråvita plattan i exklusiv marmorlook en snygg kontrast mot den mörkgrå väggen. Fäst plattorna på ramen med hjälp av de fästkuddar som följer med möbeln.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_DIY_VITTSJOx2_inspiration_1

Två stycken set av VITTSJÖ satsbord har delats upp så att det avlånga bordet bildar en hylla i vardagsrummet. Här försedd med betonginspirerade klinkerplattor som skiva. KIVIK schäslong i klädsel Dansbo vit, 2495 kr. Här kryper vi in under ett fluffigt täcke med vackert skrynklig linnestruktur. LINBLOMMA påslakan med 1 örngott, 499 kr. FORSÅ arbetslampa 249 kr. Nyhet! SINNERLIG fat 79 kr. BEKVÄM trappstege 399 kr, IKEA 365+ mugg vit, 25 kr, RIBBA ram svart, 39 kr.

ikea_DIY_VITTSJOx2_inspiration_2

VITTSJÖ satsbord försett med betonginspirerade klinkerplattor som toppskiva. FORSÅ arbetslampa 249 kr, CYLINDER glasvaser set om 3, 149 kr.

ikea_DIY_VITTSJOx2_inspiration_3

Det fyrkantiga bordet i setet VITTSJÖ satsbord valde vi att använda som sängbord. Här med en klinkerplatta i marmorlook som skiva. Sänglampa RANARP vägg-/klämspot 199 kr, Nyhet! SINNERLIG flaska med kork, 89 kr, som blir perfekt som vattenkaraff intill sängen. Det mörkgrå påslakansetet i linne är DIY-färgat. Vi har utgått ifrån naturfärgat LINBLOMMA påslakan med 1 örngott, 499 kr, som vi färgat två gånger med grå färg för textilier i naturfibrer för att nå den mörkt grå nyasen.

ikea_DIY_VITTSJOx2_inspiration_4

Marmorlooken tillför en exklusiv känsla till sovrumsinredningen. Snyggt mot de mörkgrå nyanserna på vägg och påslakan. IVRIG glas 19 kr/st.

Foto: Sara Medina Lind

Senaste inläggen