DIY – En väggkalender

För alla julpysselsugna som gillar många (24!) små överraskningar kommer här ett tips på hur man gör en fullskalig julkalender av bara några meter tyg och en enkel skiva.

Gör så här:

1. Du behöver en trä- eller spånskiva, måtten är inte så noga, skivan vi använde här är 60 x 160 cm.

2. Välj ett tyg som du vill klä in skivan med. Lägg tyget på golvet med skivan på och vik tyget runt skivan så att det blir någon decimeters kant, tejpa.

3. Hitta på 24 lagom små kalenderklappar att ha i minitomtesäckarna (det absolut svåraste!).

4. Klipp ut lite olika stora kvadrater och rektanglar av AINA metervara, det är fint om påsarna får olika format.

5. Lägg påsens innehåll på tyget och vik och slå in som ett halvt vanligt paket och tejpa, vänd på paketet och knyt ihop andra änden med grovt snöre så att det blir en påse.

6. Måla på siffror med hjälp av en schablon (finns i färg och hobbyaffärer). Vi använde en vanlig liten flaska dekorfärg och en pensel.

7. Spika upp nubb eller små stift lite utspritt på den tygklädda skivan, eller i rader om du föredrar en mer ordnad kalender.

8. Längta efter den 1 december!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Vad kan det vara i påsarna, sätt upp 1-24 slumpvis så att det blir lite svårare att hitta dagens miniklapp! Vi gjorde nummer 24 störst…

Tygåtgång för kalendern: 2 meter BRITTEN NUMMER metervara 39 kr/m och 2 meter AINA metervara 69 kr/m. FRODE klappstol 299 kr.

JULMYS dekoration 49 kr/ 4 st.

Allteftersom dagarna går och kalenderns påsar minskar i antal så kan de tomma platserna ersättas med JULMYS juldekorationer.

Senaste inläggen