DIY – LINDVED

Materialet mässing har varit mycket populärt i inredningsvärlden en längre tid. I allt från kökskranar och ljuslyktor till hela köksbänkar ser man detta skimrande material som bara blir vackrare och vackrare med tiden.

Jag ville prova att experimentera fram ett eget mässingsbord med hjälp av lite hobbyfärg, sandpapper och såklart det fina sidobordet LINDVED i plåt. Nu blev det ett perfekt bord att ha i hallen som t.o.m tål att patineras ännu lite mera.

Maria L, Livet Hemma-redaktionen

ikea_diy_lindved_inspiration_1

Ett från början vitt sidobord, LINDVED för 199 kr, med sina sirliga former är ett utmärkt bord att ”mässingfiera” till nästintill oigenkännlighet. En bukett skära förföriska rosor är alltid välkomnande i en GODKÄNNA vas i klarglas för 59 kr.

ikea_diy_lindved_inspiration_2

Så här gör du: Slipa bordet lätt med ett fint sandpapper. Grundmåla sedan hela bordet så tunt du kan med så matt svart färg som möjligt. Låt torka och slipa bort eventuella ojämnheter. Därefter tar du den mässingsfärgade hobbyfärgen och duttar så jämnt du kan med en svamp (en pensel gör oundvikligen bara alltför synliga penseldrag) över hela bordet tills du är nöjd. Målat och klart!

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen