DIY – IVAR skärm i naturmaterial

Trä och naturmaterial är en av de största inredningstrenderna just nu. Här har vi tagit tre IVAR gavlar i obehandlat massivt trä och byggt en egen rumsavdelare för en mycket liten peng! Vill du ha en bredare skärm går det bra att lägga till fler gavlar. IVAR gavlarna finns även i andra storlekar om du vill ha en lägre eller smalare skärm. Vi lät gavlarna vara i sitt grundutförande men det går också bra att olja, vaxa eller lasera dem.

Gör så här:

Sätt ihop gavlarna med dubbla gångjärn som en dörr så står de stadigt.

Klipp till önskat tyg i längder så att du kan hänga det dubbelt över den översta regeln på respektive gavel. Sträck tyget och häfta eller spika fast tyget med nubb eller småspik under den nedersta regeln. Vi valde att inte fålla tyget i sidorna för att få en råare känsla, men då är det viktigt att du klipper noggrannt så att det blir rakt. Om du vill ha en stadigare kant så fålla tyget i sidorna först, räkna då med några centimeter extra på bredden av tygvåden när du klipper till den.

Den mittersta gaveln lindade vi med helt vanligt brunt snöre för att få ett eget mönster och släppa igenom mer ljus. Linda en del av skärmen i taget och knyt fast i reglarna. Här kan du såklart välja hur tätt du vill ha mönstret.

Lycka till!

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

IVAR gavlar 125 kr, 50 x 179 cm. Vi använde AINA linnetyg 69 kr/m och DITTE metervara i bomull 19 kr/m, tygåtgång ca 360 cm längd per gavel. Om du tar samma tyg på båda gavlar, så räcker tyget gott och väl på bredden till båda. Snöre till den mittersta gaveln 25 kr, åtgång ca 20 meter beroende på hur tätt du vill ha det lindat. Vår skärm gjorde vi för 785 kr.

BILLY Bokstöd 29 kr

SKRIBENT Bokstöd 49 kr

PRÄNT Låda med lock 89 kr

BLANDA MATT Serveringsskål 49 kr

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen