DIY – Industriromantik med RAST byrå

Ingen har väl kunnat undgå den alltmer populära industristilen. Stilen hämtar sin inspiration från industrins råa men funktionella estetik och starka material. Det gamla men hållbara kommer till ny användning samtidigt som det ger själ åt hemmet med sin historia och patina. 

Med möbler och lampor i blank eller målad metall och skavda ytor där träet lyser igenom färgen, kombinerat med stora skyltbokstäver eller siffror skapar du stilen.

Nu inleder vi en ny DIY serie med den enkla men rejäla byrån RAST, som gjord för att sätta personlig prägel på. Först ut är industribyrån i metallskimrande militärgrönt med siffermärkta byrålådor för extra ordning på torpet!

På byrån; DEKAD Väckarklocka 69 kr, mugg ur IKEA PS KROG, set om tallrik/mugg/skål 119 kr, BAROMETER Arbetslampa 399 kr. Glasflaska och keramikvas privata.

RAST byrå 199 kr, i massiv obehandlad furu som kan lackeras, vaxas, laseras eller oljebehandlas för en tåligare yta. Fina knoppar kan lätt ändra uttryck på din byrå. Här ser du SVEP svarta knoppar, 39 kr/2 st som använts på industribyrån. LINDSDAL vita knoppar i tåligt fältspatsporslin 19 kr/2 st passar till en lantligare stil.

Till vänster NOSTALGISK låda med lock i set om 3, 99 kr.

DIY – Så här gör du industribyrån

Att göra om en byrå med hjälp av lite färg och andra knoppar går fort och lätt. Vi monterade först byrån och målade sen de olika delarna med vanlig vattenbaserad lackfärg, två strykningar var lagom. Efter att byrån torkat en dag, så målade vi siffrorna på lådorna med hjälp av bokstavschabloner som också finns att köpa i färghandeln. För att testa om det gick att få en metallisk ytkänsla vaxades byrån, med lyckat resultat! Sist men inte minst skruvade vi på de fina SVEP knopparna i svarlackad zink.

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Senaste inläggen