DIY – gör vardagen lite roligare!

En natt drömde jag om hur bra det vore med en vägg som kunde fungera som ett jättelikt kylskåp, fullt med magneter och roliga kort och scheman och teckningar. Och tänk om det fanns krokar till att hänga köksredskap på, och en stor klocka? En kreativ anslagstavla där man aldrig saknar utrymme!

Så jag gjorde en sån. Det enda jag behövde införskaffa var ett par burkar magnetfärg, svart konstnärsfärg, några penslar och lite tid och fantasi förstås. Den här hösten kommer jag sannerligen inte att missa ett endaste föräldramöte, fotbollsträning, kvartsamtal, teateruppvisning, simtävling, BVC-undersökning, gympapåse, glassbilsförsäljning, trappstädning, biltvätt, baklucke-loppis eller bilbesiktning. Det kan du skriva opp!

Maria L, Livet Hemma redaktionen

PUGG väggklocka 149kr, KNODD tunna med lock 149 kr, FRÄJEN gästhandduk 19 kr, SPONTAN magneter 29 kr för 4 st, POKAL skål 15 kr, RIBBA ram 65 kr.

Passa på att rita upp en måttstock på väggen. VIPPA krok 25 kr för 4 st, FAVORIT kastrull 229 kr, FRÄJEN gästhandduk 19 kr, SENIOR köksredskap 45 kr.

Foto: Jonas Ingerstedt

Gör så här:

Förberedelse av väggen:

1. Se till att väggen du har tänkt dig är slät och fin och räkna ut hur mycket magnetfärg du behöver köpa. Det står på burken hur mycket som går åt.

2. Måla på ett rejält lager med magnetfärgen och använd roller och tråg eller pensel. Tänk på att varje lager har lång torktid. Ca 24 timmar enl burken.

3. Måla ett lager till på samma sätt. 4. Måla sedan 2 lager med vanlig väggfärg i den kulör du har tänkt dig.

Förberedelse av ev motiv:

1. Rita själv eller välj ett motiv som du vill rita upp.

2. Skissa lätt med blyertspenna tills du känner dig nöjd. (Här kan man använda sig av en uråldrig sk “overhead-maskin” om du mot förmodan skulle få tag på en sådan.)

3. Måla upp ditt motiv med konstnärsfärgen i de färger som du vill.

Senaste inläggen