DIY – Falskt trä med RAST byrå

Byrån RAST retar med sin träiga råhet. Hur kan trä se ut? På med lite färg, så kan det faktiskt se ut hur som helst. Nästan som trä till exempel.

Två strykningar vitt och en svart spritpenna senare känns byrån ännu råare. Faux bois kallas det på franska, och det betyder så klart falskt trä. Men den här byrån lurar ingen, inspirationen är svartvit med en nick åt stiliserad serieteckningsestetik.

På byrån: Lampan LEDET som här har fått skärmen omklädd med det trämönstrade tyget MONALIS. Krukan heter GRAPEFRUKT och den konstgjorda krukväxten FEJKA.

Handdukarna FRÄJEN finns i massor med färger och storlekar.

Och vad är egentligen ett handtag? Är de här hålen handtag, eller är det fönster? Varje låda är ett tittskåp där du kan se in och innehållet kan se ut. 

RAST Byrå med 3 lådor, 199 kr 

LEDET Bordslampa, 399 kr

MONALIS Metervara, 59 kr/m

GRAPEFRUKT Kruka, 59 kr

FEJKA konstgjord krukväxt, 59 kr

FRÄJEN Handduk, från 19 kr/st

DIY – Så här gör du Faux bois-byrån

Efter att ha monterat byrån började vi med att såga hålen med en hålsågstillsats som fästs på en vanlig borrmaskin. Hållen slipades sedan jämna med slippapper innan byrån målades med två lager vattenbaserad lackfärg. Efter en dags torkning skissades ett enkelt trämönster först upp med blyerts, och linjerna fylldes sedan i med en mediumtjock svart spritpenna.

Daniel S, Livet Hemma-redaktionen

Faux bois-byrån är det andra inlägget Livet Hemmas DIY-serie med RAST, en enkel och rejäl byrå som är som gjord för att sätta personlig prägel på.

Del 1: DIY Industriromantik med RAST byrå

Senaste inläggen