DIY – Dopp i grytan

En klassisk röd och vit jul blir med några enkla färgdopp både lekfull och lite annorlunda. Duka julbordet med varma toner, från svagt rosa till lysande lackrött, välkommen till bords!

Gör så här:

Det finns många sätt att sätta färg på juldukningen! Att färga delar av tygtabletter som MÄRIT är effektfullt, och det är ganska lätt och snabbt gjort att färga med textilfärg för hand. Du behöver bara en balja som är stor nog för att doppa ner det du vill färga. Sen är det bara att följa de enkla instruktionerna om vattenmängd, temperatur och tid. Jag höll till i tvättstugan och la några tidningar under baljan och torkställningen för droppet när man lyfter upp sina alster ur baljan. Att doppa några kuddfodral blir också fint, experimentera med egna dopptekniker, inget är fel! Om du föredrar att måla med vanlig färg blir ORDENTLIG tablett extra piffig med en målad kant, här har även SENIOR slevar och TERAPI smörkniv fått lite gladare skaft! Från DIY verkstan önskar vi alla en färgstark och fantasifull jul!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

IKEA PS 2012 satsbord i tre delar 799 kr, består av två lackröda bord i stål och ett i massiv bok, matbordet INGO i massiv furu 449 kr, är ett stadigt julbord för fyra, IKEA PS 2012 karmstol 499 kr i rött är bekväm för långa sittningar!

MÄRIT bordstablett 9 kr, POKAL skål i flintgods 15 kr, finns i rosa, vitt och beige, KORKEN burk med lock 29 kr, IKEA PS 2012 skål i rött, 39 kr/ set om 3.

DIOD glas i rött 15 kr, lika fin för juldricka som HYACINTER 9 kr, JORDNÖT kruka i sjögräs 49 kr, här med SENIOR köksredskap 45 kr/3 delar, JULKUL kökshanddukar, 25 kr för den rutiga, och 49 kr/2 st för den randiga, är fina att blanda som servetter.

JORDNÖT kruka i sjögräs 49 kr, här med SENIOR köksredskap 45 kr/3 delar, står på en målad ORDENTLIG tablett 19 kr.

Här har vi batikfärgat RITVA kuddfodral i vitt 59 kr och AINA kuddfodral i rosa 59 kr.

Senaste inläggen