DIY – Brännbart

Något som gör mig så lycklig är äkta hemmagjort hantverk. Helst ska det ju så klart vara snickrat av ett barn man känner, men nästan lika roligt är det att göra det brännbara på egen hand. Slevar, smörknivar och skärbrädor – nästan allt trä går att bränna på.

Självklart transporteras jag ett antal år bakåt i tiden och jag är tillbaka i skolans träslöjdsal. Jag minns tydligt hur jag stod där och kämpade med att få till mina initialer utan att det varken skulle bli för bränt eller för svagt. Minsta misstag och det vara bara att ställa sig och hyvla fram en ny skärbräda, eller acceptera lite charmiga skavanker.

Maria L, Livet Hemma redaktionen

Vet inte om det är åldern eller verktygen som blivit bättre – men det var lättare att bränna nu som stor och vuxen hur som helst. MAGASIN skärbräda set om 2, björk, 39 kr, RÖRT gaffel och skedar i bok, 15 kr/st.

En brännare hittar du på t ex järnhandeln och de är inte så dyra. Tänk bara på att helst hålla till utomhus när du sätter igång.

Att bränna små trevliga budskap är alltid trevligt. Varför inte ha med en slev som gå-bort-present? RÖRT sked, bok, 15 kr.

Ett mycket passande namn på smörkniv, TERAPI smörkniv, eneträ, 25 kr/4 styck.

Senaste inläggen