DIY – En blå skyline

Klassiskt runda cylindervaser i klarglas är vad jeansen är för basgarderoben, bra att ha hemma i många modeller och storlekar! Här har vi doppat dem i blå färgtoner.

Inspirerade av den populära batik- och doppa-tyger trenden ville vi testa samma idé på glas och en enkel form som cylindervasen. Målade bottnar eller kanter blir en lekfull visuell effekt som spelar med vattennivån i vasen.

Gör så här:

Vill du bara måla en liten kant eller botten på vasen, så kan
 du använda glasfärg som sen kan brännas i ugn för att tåla maskindisk. Här har vi “fuskat” lite och använt matt snickerifärg för att kunna göra lite rejälare dopp, då fungerar det att handdiska vaserna lite försiktigt, och det blir en sidenmatt nästan keramisk yta. Välj en eller flera färger och häll upp i något grunt plastkärl, det behöver vara lite större i diameter än cylindern som ska doppas. Doppa sen antingen botten eller kanten på vasen och ställ på tork på ett tidningspapper eller på plast utan att vända den (om du inte vill ha rinneffekten som också kan vara fint förstås!). För att undvika att vasen torkar fast, lägg några små träkilar för vasen att stå på. Torktiden står på färgburken!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Duka upp en blå skyline! Nyhet! små fina CYLINDER vaser, 
39 kr för set om 2, CYLINDER vas 149 kr för set om 3 och lägre CYLINDER vaser 199 kr för set om 3.

Nyhet! CYLINDER vaser, 39 kr för set om 2, CYLINDER vas 149 kr för set om 3, den blå färgen ramar in buketten lite som ett band.

Med lite färg blir vaserna fina i sig tillsammans med strandfynd. CYLINDER vas 39 kr för set om 2, CYLINDER vas 149 kr för set om 3.

Senaste inläggen