DIY Baertling byrån

Precis som en målarduk är furubyrån TARVA som ett vitt ark öppet för personliga DIY förslag! Varför inte inspireras av konstnären Olle Baertling, och hitta en helt egen vinkel!

Olle Baertling (1911-1981) är en av Sveriges mest kända konstnärer genom tiderna. Hans bildspråk med geometriska former och starka men ändå harmoniska färgskala känns igen på långt håll.

Gör så här:


Först målas hela byrån, utom lådfronterna, med två strykningar vit matt snickerifärg. Sen skissar man upp motivet med en vanlig blyertspenna och en linjal, använd markeringstjep och måla sen en färg i taget. Låt torka, och fortsätt sen att måla färg för färg. Vi valde att lämna ett fält omålat för att behålla den fina rustika träkänslan på byrån. När allt sen har torkat så fäst maskeringstjep på var sida om skarvarna mellan färgfälten och måla sen tunna svarta grafiska linjer. Sist men inte minst är det dags att skruva på de runda träknopparna, som riktigt poppar ut från de geometriska färgfälten. Det var väl ingen konst!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

TARVA byrå 995 kr, med 5 lådor i massiv furu, STOCKHOLM stol 1 495 kr i grönt, GAVIK bordslampa 99 kr i frostat glas, SOMRIG vas 15 kr i blandade färger.

GAVIK bordslampa 99 kr i frostat glas, SOMRIG vas 15 kr, finns i flera färger, FRAMSTÄLLA grönt silkespapper 19 kr för 16 ark 
i blandade mönster.

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen