DIY – apricot proof byrån!

Som ett färgprov i storformat är den nya byrån TARVA målad i sommarens hetaste färg, aprikos. I en skala från pudrigt rosa till mättad korallröd blir den sovrummets blickfång!

Den nya byrån TARVA, design Knut och Marianne Hagberg, finns i flera storlekar och inbjuder till egna personliga tolkningar. Det obehandlade massiva furuträet kan både målas, vaxas, laseras eller oljebehandlas för att få en tåligare yta. Som tonåring hade vi en liknande byrå i hallen, så småningom var den helt tatuerad av telefonklotter, kanske inte lika intressant för omvärlden som Ingmar Bergmans handskrivna nattduksbord, men ändå unik på sitt sätt! Inspirationen till den tonade TARVA byrån kommer från måleributikens fina färgkartor.

Gör så här

Varför välja bort fyra färger när man kan få alla fem och med en fin effekt på köpet. Måla hela byrån utan lådor i den ljusaste tonen, det ska vara halvblank snickerifärg. Skruva bort byråns träknoppar och måla varje enskild låda i fallande färgskala. Låt torka och måla minst ett lager till, om du vill att träet ska lysa igenom så räcker det med 1-2 gånger, annars tar du en tredje strykning. Skruva fast de nya knopparna så är apricot proof byrån färdig!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Nyhet! TARVA byrå i furu med 5 lådor 995 kr, POMP lykta i glas 79 kr, KASSETT vit låda med lock 99 kr/2 st.

BLOMSTER vas 19 kr, ANGENÄM svart vas 99 kr, FÖRTJUST ljushållare i klarglas 19 kr, LINDSDAL knopp i vitt porslin, 19 kr/2 st.

Foto: Patric Johansson

Senaste inläggen