DIY Adventskalender

Den här årstiden är som gjord för mysiga pysselstunder. Här har vi gjort årets adventskalender med små paket av FULLFÖLJA presentpapper. Paketen är fyllda med små godsaker och väldoftande lavendel som adderar en extra dimension till julstämningen.

Vi har monterat våra klappar med enkla klädnypor, fastskruvade på en gipsskiva som vi kapat till i måtten 60x100cm. Gipsskivan är målad med vanlig väggfärg. Vilken skiva som helst passar såklart som fond, bara den är enkel att hänga upp. Gipsskivan har vi skruvat direkt i väggen. Ett alternativ kan också vara att använda magnettavlan SPONTAN med OLEBY pappersklämmor med magneter till paketen – om du önskar en version som inte kräver så mycket montering.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_diy_adventskalender_inspiration_1

Enkel och dekorativ. Till vår paketkalender har vi använt FULLFÖLJA presentpapper 49 kr/3 rullar, FRAMSTÄLLA band i vitt, 9 kr, HISTORISK hängetikett med siffra 9 kr/10 st. På bänken SINNERLIG 995 kr, ligger ett lurvigt LUDDE fårskinn 329 kr. Lyktan MÖRKT för värmeljus är ett obligatoriskt inslag för att skapa den rätta mysiga pysselstämningen. Extra band VINTER 2015 i svart/natur, 39 kr.

ikea_diy_adventskalender_inspiration_2

FULLFÖLJA presentpapper 49 kr/3 rullar, FRAMSTÄLLA band i vitt, 9 kr, HISTORISK hängetikett med siffra, 9 kr/10 st.

ikea_diy_adventskalender_inspiration_3

Väldoftande pyssel. Tejpa fast lite lavendel i presentpåsarna för att ge kalendern en extra dimension. På bordet, FULLFÖLJA presentpappersrulle 39 kr/3 st, FULLFÖLJA tejp med hållare 19 kr, FULLFÖLJA sax 29 kr, VINTER 2015 band i grått och svart, 39 kr/st, FRAMSTÄLLA band i vitt och svart, 9 kr/st. FORSÅ arbetslampa 249 kr.

Foto: Sara Medina Lind

Senaste inläggen