Det blå köket

Modernt möter gammalt i konstnären Gunnels kök. Här samlas det gamla historiska skafferiet med nya tekniska lösningar för att få till förvaringen.

I boken HITTA DEL 2 porträtteras en rad kök och deras ägare landet runt. Vi bjuds på deras tips och hur de har skapat sin personliga lösning.

En av dem är konstnären Gunnel som inrett en gammal skola där hon gjort smarta lösningar för att rymmas på liten yta. Samtidigt har hon respekterat husets historia genom att använda en klassisk färgsättning.

Vill du inspireras av fler kök läs Köket som samlingsplats och Boken HITTA! Del 2.

IKEA_blakoket_inspiration_1

Katten Findus med matte Gunnel som med känsla för historien har renoverat en gammal skola som förr i tiden även innehöll lärarens bostad.

IKEA_blakoket_inspiration_5

Köksytan är liten och därför var det viktigt att till exempel utnyttja den lilla smutten som blev över mellan skåpen till brickförvaring. ATTEST handtag 19 kr/2st och ATTEST knopp 39 kr/2st. På diskbänken står KORKEN flaska med kork 19 kr/st.

IKEA_blakoket_inspiration_4

I det gamla skafferiet hittar du allt du behöver till matlagningen på hyllor från golv till tak.

IKEA_blakoket_inspiration_3

Eftersom golvytan är liten har Gunnel valt höga skåp. Men för att de inte ska vara för dominanta har hon kapat dem i bakkant så att de är 20 cm grunda, vilket ändå ger bra förvaring av glas och muggar.

IKEA_blakoket_inspiration_2

Det är praktiskt att ha de vanligaste verktygen nära till hands på GRUNDTAL S-krok 19 kr/5st och GRUNDTAL stång 49 kr/st. Där kan de hängas upp direkt efter disk.

Senaste inläggen