Decemberkrans

I år är sköna gröna kransar en tydlig julpyntstrend. Många vill binda sin egen från start, och genvägar finns för den som saknar gröna fingrar!

Att få skapa något med sina egna händer är en oslagbar känsla, extra härligt att få jobba med levande material som dessutom luktar gott! Vi har samlat material från naturen och försöker oss på kransbinderi med band och julpynt ur serien VINTER 2015 som extra dekoration.

Frida Eklund Edman, Fridasfina för Livet Hemma

ikea_decemberkrans_inspiration_3

Snöbär, videkvistar och hängbjörk är basen i vårt första krans-försök. Dekorera med band eller julgranspynt ur serien VINTER 2015.

ikea_decemberkrans_inspiration_2

Övning ger färdighet! Lämpliga kransstommar gör du av ståltråd, böjliga grenar eller köper en färdig av t ex. halm. Pall NORRÅKER, tvinnat snöre VINTER 2015, sax FULLFÖLJA. – Hmm, låta den här kransen vara fin som den är eller addera fler saker, det är frågan…

ikea_decemberkrans_inspiration_1

Vi har laddat upp med massor av material från naturen, gran, tall- och enris, grenar av lärk, videkvistar, eucalyptus, oliv och röda små bär. På pallen NORRÅKER hänger vårt första krans-försök i väntan på lämplig placering. Söta filtfåglarna VINTER 2015 verkar trivas bland det gröna. CYLINDER vas set om 3, rymmer både snören och ett doftande fång av eucalyptus.

ikea_decemberkrans_inspiration_4

Som tur är finns det genvägar för den som inte vill eller kan binda sin egen krans. SMYCKA konstgjord krans får istället extra utsmyckning av tunna grenar med röda bär (Berberis Thunbergii) direkt från busken i trädgården! Enkelt och fint och ändå halvvägs till handgjort!

Lycka till och god jul!
Hälsar Frida

Foto: Elin Eklund Edman och Frida Eklund Edman

Senaste inläggen