Compact living(room)

Att bo på liten yta har sina utmaningar. Flera funktioner ska lösas och samsas på liten yta. Samvaro, sömn och inte minst det estetiska sinnet ska ha sitt. Här kommer inspiration och några tips på vägen till ett mysigt compact livingroom.

En grafisk svartvit bas passar bra på liten yta för att intrycket inte ska bli för rörigt. I större miljöer kan en svartvit inredning upplevas hård, men här har mindre ytor fördelen av ökad mysfaktor. Mixa upp skalan med grått, beiga neutraler och bruna trädetaljer för en varmare känsla. Den strama bäddsoffan KARLABY/KARLSKOGA har ett minimalistiskt uttryck som mjukas upp med kuddar, som även kan placeras ut på golvet om man är många. Då fungerar soffbordet som matbord, lågt sittandes i asiatisk anda. Kuddfodralen VIGDIS naturliga struktur påminner om linne och ger inredningen ett exklusivt uttryck.

De enkla lösningarna är ofta det mest iögonfallande. Varför inte måla halva väggen utan att tejpa raka linjer! Rolla på höstens favoritkulör och låt den ”suddiga” kanten ge inredningen en mjuk inramning. Ramar med favoritprints kan få stå lutade mot väggen för en avslappnad look och en tom ram på väggen ger utrymme för föränderlig inspiration som ett effektivt blickfång. Bara att tejpa upp dina favoritbilder och inspirerande citat.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

IKEA_compact_livingroom_inspiration_1

KARLABY/KARLSKOGA bäddsoffa 2695 kr, FORMAT golv-/läslampa 399 kr, RIBBA ramar från 59 kr, grafisk Paris-inspirerad BILD med text ”destinationer”, 79 kr, svartvit BILD FJÄLLSTA med hund, 69 kr/st, VIGDIS kuddfodral i vitt, beige och svart, 79 kr/st, grått melerat kuddfodral ISUNDA 129 kr, svart HENRIKA pläd 149 kr, svarta SINNERLIG krukor 49 kr/129 kr.

IKEA_compact_living_inspiration_2

Soffbordet BOKSEL 1295 kr fixar fin förvaring inom räckhåll och rullas enkelt undan när soffan bäddas ut till säng för natten. Mobila inredningslösningar är en bra utgångspunkt i det yteffektiva hemmet. Rent, praktiskt och dessutom enklare att flytta runt när man vill möblera om och förändra. I lådan, de vita skålarna ur IKEA 365+ serien 29 kr/2 st, som fungerar som stilrena kaffemuggar. Nyhet! Den industriella pallen RÅSKOG 199 kr, i beige nyans bryter av snyggt mot den svartvita inredningen.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen